ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro RESOR listar 4 kryssningar för den äventyrliga resenären

Ricki-Rebecka Petrini · 17 Maj 2017
Uppdaterad 17 Maj 2017

Kan du peka ut Ochotska havet på kartan? Antagligen inte någon annan heller du känner. Den nya kryssningstrenden handlar inte längre om resmålen alla pratar om. Snarare är det platserna du aldrig hört talas om som gäller. Ombord på ett expeditionsfartyg, en flodkryssare eller ett segelfartyg.

klar

Artikellänk är kopierad

Vildmarksäventyr, mat i världsklass och marinbiologer – myt eller morgondagens självklara val för resenären som redan sett allt? Mycket har handlat om storlek i kryssningssammanhang de senaste åren. Men i skuggan av kapplöpningen om att bygga världens största kryssningsfartyg, anordnas små expeditionskryssningar där resenärer får chansen att upptäcka det okända. För den spelsugna resenären som förväntar sig casinodäck, glittriga Broadway-shower och Bamseklubb är den 354 fot långa Silver Discoverer helt fel alternativ.För den medvetna resenären som däremot söker något utöver det vanliga, kan en voyage ombord på ett expeditionsfartyg bli en annorlunda upplevelse. Låt säga att ett skepp kommer lastat med gourmetmat signerad en internationell kändiskock. Sviter med butlerservice och complimentary champagne. Ett expeditionsteam bestående av karismatiska marinbiologer, historiker och geologer. Övertygad än? Inom loppet av 14 dagar kommer du kunna bocka av en hel radda av svåruppnåeliga punkter på din bucketlist.Utforska mytomspunna Ochotska havet, segla längs Sibiriens östra kust, landstig de mystiska Kurilerna och passera den internationella datumgränsen. Som resenär (läs: äventyrare deluxe) tillbringas dagarna med att speja efter knölvalar, utforska aktiva vulkanöar, beskåda mäktiga glaciärer och se vilda brunbjörnar på Alaskas kust. Det hela låter som programtablån på Disovery Channel men Silverseas vildmarksäventyr är mycket färggrannare irl.

pil
Silversea Discoverer

Storleksklass:Litet fartyg

Rederi:Silversea Cruises är ett prisbelönt rederi i kategorin ’små kryssningsfartyg i lyxklassen’.

Destinationer:Expeditionskryssningarna riktar in sig på mindre kända destinationer och har vildmark och natur som främsta tema. Alaska, Ryska fjärran östern, Polynesien och Galapagos är bara några av regionerna där fartyget kryssar.

Ombord:Expeditionskryssningarna fokuserar på naturnära upplevelser och tar gästerna närmare orörda ekosystem än någon annan reseform. Fartygets marinbiologer och experter fungerar som vildmarksguider väl i land. Ombord på fartyget har gästerna trots skeppets ringa storlek flera restauranger, bar, pool, gym, SPA och sviter med butlerservice.

Säsong:Juli för Ryska fjärran östern. Andra kryssningar året om.

Mer info:Silversea.com

3 andra unika kryssningar

Äventyret börjar i Havanna

Rederiet MSC Cruises har inte bara kryssningar till de mest kända öarna och hamnarna i Karibien. Den mindre utforskade rutten som utgår från Havanna i Kuba, tar sina passagerare ombord MSC Opera ner till Montego Bay på Jamaica, till Georgetown på Caymanöarna och vidare västerut till Cozumel i Mexico. Det här är resan för dig som vill utforska Kuba innan alla andra hittar hit.

Säsong:Juni, juli

Mer info:Msccruises.se

Det skotska flodäventyret

Ännu en kryssning lanseras nu till hösten där storleken på fartyget faktiskt har betydelse. Men nu handlar det inte längre om att vara störst. The Spirit of Scotland kan tack vare sitt slanka och anpassade skrov navigera igenom smala flodpassage mitt i det dramatiska höglandet i Skottland. Vem har inte hört talas om odjuret i Loch Ness? Ombord denna kryssning tätnar mystiken tack vare ett fullspäckat program, gourmetmiddagar och en whiskeybar.

Säsong:Höst 2017, vår och höst 2018

Mer info:Escapetravel.se

Njut av det skotska höglandet med The Spirit of Nova Scotia
Njut av det skotska höglandet med The Spirit of Nova ScotiaFoto: IBL

Romantiska Star Clipper

Ombord på världens största segelfartyg upplever du yatch-känslan i maxiformat. En Medelhavskryssning kan knappast mer romantisk för den båtintresserade. Star Clippers besöker ofta hamnar där större kryssningsfartyg inte kan lägga till. Med sin majestätiska design gör segelfartyget storstilad entré vart än det seglar. I sommar kan du till exempel göra en tio-dagars kryssning från Venedig till antingen Aten eller Montenegro via vackra Kroatien.

Säsong:Året runt men Medelhavet i sommar och höst.

Mer info:Starclippers.com/eu

Yatch-känsla i maxiformat på Star Clipper
Yatch-känsla i maxiformat på Star ClipperFoto: IBL

klar

Artikellänk är kopierad

Ricki-Rebecka Petrini
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro