ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro satsar på ekonomi – lanserar ny affärs- och finanssajt

Linnéa Borgert · 6 Apr 2017
Uppdaterad 6 Apr 2017
Staffan Erfors blir chefredaktör för den nya ekonomisatsningen.

Staffan Erfors blir chefredaktör för den nya ekonomisatsningen. Foto: Metro


Snart lanserar Metro en ny sajt med inriktning på affärs- och finansjournalistik. Även Metros papperstidning kommer att ha material från ekonomisatsningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Metros chefredaktör Staffan Erfors blir chefredaktör även för den nya sajten, som förutom affärs- och finansjournalistik kommer att innehålla web-tv och pod-produktioner. Innan han tillträdde i sin roll på Metro var han chefredaktör på sajten Realtid.

– Som chefredaktör på Realtid fann jag det mycket stimulerande att få bevaka finansbranschen och det är ett privilegium att få bygga upp den här nya satsningen på ekonomijournalistik, säger han.

Affärsområdeschef blir Mikael Samuelsson, som närmast kommer från tjänsten som försäljningsdirektör på Metro Nordic. Han var även medgrundare till E24, då Närlingsliv24/N24, tillsammans med Per Lundsjö. På E24 var han vice vd och försäljnings- och marknadsdirektör.

–  Det här är ett område som jag kan och jag ser stora möjligheter. Med den grund Metro som mediehus har, och med de satsningar som Custos planerar, har vi alla möjligheter att skapa Nordens största och starkaste erbjudande inom affärs- och ekonomijournalistik.Ur ett annonsörsperspektiv vet jag att det här är efterfrågat och det kompletterar Metros utbud på ett utmärkt sätt, säger Mikael Samuelsson.

– Mikaels genuina kompetens på området gör honom till perfekt i rollen som affärsområdeschef för vår nya satsning. Hans imponerande bakgrund med starten av E24 gör honom som klippt och skuren för detta och jag är väldigt glad att han tar sig an uppgiften, säger Christen Ager-Hanssen, Metros styrelseordförande.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro