ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro – Stammishak där ölen lockar mest

Karin Ericson · 10 Maj 2013
Uppdaterad 9 Dec 2016

På familjära Möllanhänget Metro hamnar ­maten lätt i skymundan. Karin ­Ericson slår ­ sig ner för att ge menyn en chans.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro – Stammishak där ölen lockar mestMetro är ett klassiskt Möllanhäng. Men för det mesta handlar det mestadels om dryck och inte mat under besöken.
Metro – Stammishak där ölen lockar mestMetro är ett klassiskt Möllanhäng. Men för det mesta handlar det mestadels om dryck och inte mat under besöken.Foto: Linnea Svensson Arbab
Ängelholmsgatan 14. Populärt Möllanhäng med ständigt fullsatt uteservering och ett bekvämt vardagsrum som lockar vänner som vill träffa vänner över öl snarare än mat.
Ängelholmsgatan 14. Populärt Möllanhäng med ständigt fullsatt uteservering och ett bekvämt vardagsrum som lockar vänner som vill träffa vänner över öl snarare än mat.

Tujorna skapar en insynsskyddad uteservering och ramar in de röda trämöblemangen. Värmelampor på väggen fyller bänken inunder med öldrickande och rökande vänner. Ingen är uppklädd. Absolut inte.

Det här är ett förlängt vardagsrum på Möllan och inredningen är densamma med loppissoffor och trästolar i 50-talsstil. Ändå är det svårt att sätta fingret på varför man ska gå till just Metro. Så jag frågade några som gör det.– Det är ett trivsamt ställe och jag känner personalen. Ibland gillar jag grejer på menyn men det är ganska ojämnt, fast de har bra öl- och spritsortiment som fin rom, whisky och typ tio olika absinter.– Uteserveringens värmekanoner, att de har bra öl och att det är öppet på söndagskvällar. Vänner ber mig träffa dem där och det är hemtrevligt med helt okej service.– Jag började gå dit för jag gillade uteserveringen och förr var det lite intressant folk som spelade musik på kvällarna. Vissa av mina vänner var stammisar så då blev man lite omfamnad av samma stammisanda själv. Sen slutade jag när jag upptäckte att personalen inte var lika trevlig mot andra som mot mig.

Ölen och att träffa vänner verkar vara anledningen till att gå till Metro. Känner du personalen får du dessutom trevlig service. Maten pratar däremot få om. Kanske för att klientelet väljer att lägga pengar på annat än gubbröra på rågbröd, vit sparrissoppa eller oxfilé med ramslökssmör. Men jag väljer ett rejält köttigt kycklinglår.

Av smaken att döma har det först kokts och sedan stekts i ugn vilket ger den en motsägelsefull smak men grillytan är krispig, vackert glänsande och smakfull. En klar sås skvalpar osnyggt i botten av den djupa vita tallriken men visar sig ha en kraftfull god apelsinsmak med stänk av chili och passar utmärkt till, precis som de misstänkt runda med sötpotatiskakorna. På tallriken finner jag även en vitlöksrik len avokadokräm att doppa grön sparris i. Något spretigt men det matchar den enorma fototapeten bakom mig av en palm i solnedgång.– Den är bra den, säger en kille på bordet bredvid, lutar sig över och pekar på min fantastiska öl som det bara finns ett fåtal av i Sverige. En IPA, Open windows open hills, som Mikkeler bryggde till sin fru som spelar i bandet Tiger Baby inför albumsläppet av skivan med samma namn som ölen.

Så har även jag fått en vän att träffa på Metro. Jag skulle inte göra ett besök enkom för maten men om jag blev hungrig skulle jag inte vara stammisen som enbart mättade mig med öl.

klar

Artikellänk är kopierad

Karin Ericson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro