ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro störst i Stockholm och i Sverige

metro · 6 Feb 2014
Uppdaterad 6 Feb 2014

Metro – Sveriges och Stockholms största tidning. Det bekräftar den senaste Orvestomätningen som kom i dag. Med över 1,2 miljoner läsare över hela landet är den närmaste konkurrenten Aftonbladet med 784 000 läsare.

klar

Artikellänk är kopierad

– Vi är glada och tacksamma över att läsarna fortsätter att gilla Metro och oerhört stolta över att vara Sveriges överlägset mest lästa tidning, säger Metros t f chefredaktör Mona Johansson.

Metro har alltså 437 000 fler läsare än någon annan tidning. Och även i Stockholm befäster Metro sin position som största dagstidning. Med en räckvidd om 486 000 läsare är den större än största konkurrenten Dagens Nyheter (464 000 läsare).

– Bra journalistik och egna nyheter är fortfarande grunden för framgång både i papperet och online. Vår satsning på mobilen har redan visat sig i snabbt ökande trafik. Flera nyheter under vintern och våren kommer förhoppningsvis att göra att ännu fler upptäcker även vår mobilsajt, säger Mona Johansson.

Orvesto mäter tidningarnas räckvidd tre gånger om året.

– Det finns många som vill hävda att ingen läser Metro längre men vår nettoupplaga som ofta överstiger 600 000 ex per dag med 1,2 miljoner läsare visar en annan verklighet. Vi blundar inte för den digitala utvecklingen men gratis nyheter med hög tillgänglighet är framgångsrikt både i print och på nätet. Dessutom vet våra annonsörer att reklam i Metro fungerar säger Andreas Ohlson, vd för Metro Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro