ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro tar pulsen på nye SL-generalen

Anders Göransson · 12 Okt 2011
Uppdaterad 11 Okt 2011
Anders Lindström tillträder som ny vd för SL och Waxholmsbolaget från den 1 januari.  

Anders Lindström tillträder som ny vd för SL och Waxholmsbolaget från den 1 januari.   Foto: Klara Leo


Från jobbet som försvarets insatschef till SL. Anders Lindström är ny vd för Stockholms lokaltrafik.

klar

Artikellänk är kopierad

Fram tills i går var Anders Lindström generallöjtnant och försvarets insatschef, med ansvar för bland annat trupperna i Afghanistan. Nu tar han över vd-posten på SL – där han garanterat hamnar i skottsektorn för kritik från missnöjda resenärer och media.

Behövs det en general för att klara det här jobbet? – Det tror jag inte. Men jag har blivit tillfrågad och sagt att ”det här kan jag” och ”sådan här är jag”. Jag passade tydligen in i profilen man sökte.

Hur skulle du beskriva dig själv som chef? – Öppen, nyfiken, gemytlig – och bestämd. Det beror på.

Hur ofta åker du själv kollektivt? – Jag åker några gånger i veckan. Nu när jag är hemma i Sverige försöker jag gå till jobbet, och sedan tar jag tunnelbana hem ibland.

Hör du själv till dem som stått och svurit över tåget som aldrig kommer? – Jag har svurit över flyg och SJ och SL och bilister och, när jag går, ofta över cyklister.  Jag tror att jag är som vilken stockholmare som helst i det avseendet.

Tänker du hålla ut längre än dina företrädare? Kommer SL-resenärerna att hinna lära sig ditt namn? – Absolut. Jag har en femårsplan.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro