ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro Tech-vinnaren når ut internationellt

Jonas Ryberg · 9 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SP Devices VD Jonas Nilsson och kretskort med företagets teknik.
SP Devices VD Jonas Nilsson och kretskort med företagets teknik.Foto: Ola Axman

SP Devices teknik för att parallellkoppla analog till digitalomvandlare ska säljas av Texas Instruments. Det innebär ett genombrott för Linköpingsföretaget som vann Metro Tech Challenge i våras. – Det här är jättestort för oss. Det innebär att vi får tillgång till Texas Instruments marknadsföringsmuskler och att vi når ut internationellt, säger Jonas Nilsson företagets vd och entreprenör. I våras vann han Metro Tekniks tävling för bästa inkubatorföretag. Då lovade han att SP Devices skulle bli synonymt med AD-om­vandlare inom fem år. Så kallade AD-omvandlare omvandlar en analog signal till en digital. De sitter överallt där en verklig signal ska bearbetas digitalt, till exempel i en mobiltelefon eller kamera.

Avtalet med Texas Instruments innebär inga pengar direkt för företaget. I stället är det en chans att få sin teknik inkluderat i konstruktioner som Texas Instruments kunder gör. Företagets produkt är egen­tligen en matematisk algoritm som kan användas på flera olika sätt. I det här fallet läggs den in i en omprogramerbar krets, en så kallad FPGA, som parallellkopplar två AD-omvandlare. – Texas Instruments bästa AD- omvandlare har en samplingsfrekvens på 400 miljoner gånger per sekund. Med vår teknik ökas den till 800 miljoner gånger per sekund, säger Jonas Nilsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro