ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro Teknik besöker inkubatorn på Chalmers

Ola Jacobsen · 26 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Teknikparksturnén går vidare

klar

Artikellänk är kopierad

COVER. I det gamla sjukhuset för patienter med könssjukdomar i Göteborg föds i dag Västsveriges framtidsföretag. Sedan 1999 ligger företagsinkubatorn Chalmers innovation, grundad av Chalmers och en donation från Stena-koncernen, i det gula tegelhuset.Sedan starten har nästan alla företag som skapats här överlevt livet utanför och fortsatt att växa. – Vår metod går ut på att vi involverar oss i hela bolaget. Vi ser till att de olika delarna teknik, marknad, organisation och ekonomi växer synkroniserat, säger Olle Stenberg, vd på Chalmers Innovation.– Till exempel kan för mycket pengar tidigt vara skadligt för ett företag. Då riskerar man att utveckla fel produkt och bygga organisationsstrukturer i stället för affärer, säger Olle Stenberg.

Från början arbetade inkubatorn mycket med att hitta idéer och finansiering, men de senaste åren har det vidgats till matchmaking. – Personen som driver företaget är lika viktig som idén, säger Olle Stenberg. Meningen är att forskare ska kunna komma till Chalmers Innovation med sina idéer och sedan få hjälp med allt. Trots namnet har bara hälften av företagen på Chalmers Innovation sin rot i Chalmers. – Vem som helst får komma till oss med sin idé. Är den bra så hjälper vi dig med resten.

Företagen i inkubatorn

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro