ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro testar SJ:s nya snabbtåg – SJ3000

Josefin Svenberg · 17 Okt 2011
Uppdaterad 17 Okt 2011
Bekvämlighet: 4 av 5. Luftig känsla med breda gångar och extra utrymme både för benen och på sidorna av stolarna. Anpassat för funktionshindrade med bland annat stor toalett och rullstolslyft. Eluttag och nedfällbart bord vid varje plats. Minus för att den 170 centimeter långa reportern slår i huvudet i bagagehyllorna i gången.

Bekvämlighet: 4 av 5. Luftig känsla med breda gångar och extra utrymme både för benen och på sidorna av stolarna. Anpassat för funktionshindrade med bland annat stor toalett och rullstolslyft. Eluttag och nedfällbart bord vid varje plats. Minus för att den 170 centimeter långa reportern slår i huvudet i bagagehyllorna i gången. Foto: Pär Hugosson


Metro har testat SJ:s nya snabbtåg – som stod stilla. SJ3000 har hög komfort, en italiensk bistro och ett nytt informations- och underhållningssystem. Tågen som sätts i trafik nästa år ska även klara vintern.

klar

Artikellänk är kopierad

Snabbhet: 1 av 5. Svårt att bedöma snabbtåget när det visades upp stillastående – det får nämligen inte köras i trafik ännu. Enligt uppgift accelererar SJ3000 snabbt, men vissa resor kan ändå ta längre tid än med X2000 som har bättre kurvtagning. Att topphastigheten är över 250 km/h känns betydelselöst när man bara får köra i 200 km/h på svenska spår.
Snabbhet: 1 av 5. Svårt att bedöma snabbtåget när det visades upp stillastående – det får nämligen inte köras i trafik ännu. Enligt uppgift accelererar SJ3000 snabbt, men vissa resor kan ändå ta längre tid än med X2000 som har bättre kurvtagning. Att topphastigheten är över 250 km/h känns betydelselöst när man bara får köra i 200 km/h på svenska spår.Foto: Pär Hugosson
Infotainment: 3 av 5. Alla med laptop har tillgång till ”SJ Ombord” som förutom information om nästa stopp och eventuella förseningar bjuder på underhållning.  Den som vill köper en film att titta på, men förhoppningsvis kommer utbudet kompletteras. Att titta ut genom tågfönstret är ju mer underhållande än “Pablo Francisco” och “Scream 4”.
Infotainment: 3 av 5. Alla med laptop har tillgång till ”SJ Ombord” som förutom information om nästa stopp och eventuella förseningar bjuder på underhållning.  Den som vill köper en film att titta på, men förhoppningsvis kommer utbudet kompletteras. Att titta ut genom tågfönstret är ju mer underhållande än “Pablo Francisco” och “Scream 4”.Foto: Pär Hugosson
Bistro: 3 av 5. Snyggt inredd bistro som ska ge ”italiensk cafékänsla”. Brett utbud och information via digitala skärmar. Fler mikrovågsugnar än i X2000 att värma mat i. Inte särskilt socialt – endast ett fåtal ståplatser finns eftersom tanken är att man ska äta vid sin plats. Plus för att det endast serveras bönkaffe.
Bistro: 3 av 5. Snyggt inredd bistro som ska ge ”italiensk cafékänsla”. Brett utbud och information via digitala skärmar. Fler mikrovågsugnar än i X2000 att värma mat i. Inte särskilt socialt – endast ett fåtal ståplatser finns eftersom tanken är att man ska äta vid sin plats. Plus för att det endast serveras bönkaffe.Foto: Pär Hugosson
klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro