ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro testar Stockholms nya parkeringsapp

Josefin Svenberg · 2 Dec 2013
Uppdaterad 3 Dec 2013

Nu kan den som parkerar på gatumarken i Stockholms stad betala parkeringen i direkt i mobilen. Metro har testat appen Betala P”.

klar

Artikellänk är kopierad

På måndagen lanserades appen ”Betala P” som EasyPark har utvecklat åt Stockholms stad. Appen gör att den som har en smartphone och ett betalkort slipper gå till parkeringsautomaten när den ställer sin bil på Stockholms gatumark. Även boendeparkeringen kan betalas via appen.

– Appen gör betalningen väldigt smidig och enkel. Dessutom behöver man inte betala för mer än den tid man faktiskt står parkerad, eftersom det går att både förkorta och förlänga parkeringstiden direkt i appen, säger Jacob Jonsson, avtalscontroller på Trafikkontorets tillståndsavdelning.

Parkeringstaxan i appen är densamma som i en parkeringsautomat och inga ytterligare avgifter tillkommer. Förutom via appen går det även att betala via telefonsamtal och på internet.

De nya betaltjänsterna är en del i avvecklingen av parkeringsautomaterna.

– Det blir en successiv utfasning av automaterna, men det kommer att ta flera år. De är dyra i drift och vi tror att mobilen är framtiden, säger trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M).

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro