ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metro testar: Första intrycket av Iphone 7 och 7 Plus

Aron Andersson · 19 Sep 2016
Uppdaterad 16 Jan 2017
Metros prylexpert har testat nya Iphone 7 och Iphone 7 Plus

Metros prylexpert har testat nya Iphone 7 och Iphone 7 Plus Foto: Fredrik Tideman


Nu är den slutligen här: en vattentålig Iphone utan hörlursuttag. Metros prylexpert har klämt och kännt på den nya mobilen. Här är första intrycken

klar

Artikellänk är kopierad

Nygammal design.

Formfaktorn är densamma som för Iphone 6 och 6s men Apples nya mobil saknar hörlursuttag. Det är lite trist att inte förändringen är större än så. Men här finns åtminstone två nya färger. Den färg som Apple döpt ”gagatsvart” på svenska är definitivt hetast i uppställningen. Den gör att den blanka skärmen och chassit flyter ihop på ett läckert sätt.► LÄS MER: Analys: Därför måste Apple ge Iphone hörlursuttaget tillbakaTomt utan hörlursuttag.

Det kan knappast beskrivas som en förbättring att behöva koppla in hörlurarna via Lightning-kontakten, särskilt inte för den som sitter med ett par gamla favoritlurar. Samtidigt följer det med en liten adapter i lådan, så problemet är snabbt löst. Mina första försök att rycka i eller slita ur sladden visar ingen större skillnad på ett klassikt hörlursuttag och Lightning-kontakten.

Vattentålig eller vattentät.

Det går fortfarande inte att bada med Iphone 7 men bara känslan av att slippa oroa sig för vattenstänk är befriande. Det finns tillräckligt mycket som kan gå fel med en 10 000-kronorsmobil redan, så att inte behöva tänka på att det regnar är ett plus.► LÄS MER: Apples nya ”revolutionerande” kamera är gamla nyheterDubbla kameror.

Vanliga Iphone 7 har fått en ny kamera, men inte dubbla kameror som storasyster Iphone 7 Plus. Så även om kameran är ett lyft även för sjuan, så är det 7 Plus som är mest intressant ur detta perspektiv. Här saknas fortfarande möjlighet att ta porträttbilder, med suddig bakgrund (det är en uppdatering som kommer senare i höst). Men det går att zooma med kameran, och det känns faktiskt ganska coolt.

Hemknappen som inte är en knapp.

Det går inte längre att trycka ner hemknappen, som istället förvandlats till en tryckkänslig yta. För att skapa intrycket av en knapp ger den så kallad haptisk feedback i form av en vibration. Det är löjligt effektivt, illusionen är komplett.

Samlat intryck.

Nyheterna är kanske inte tillräckligt många, eller omfattande, för att den med Iphone 6s, eller ens 6, behöver känna sig manad att uppdatera. Men om det är dags att köpa ny mobil så finns det inga uppenbara brister här. Huruvida det finns dolda brister får ett djupare test avslöja. På återseende.► LÄS MER: Apple presenterar: Så blir nya Iphone 7

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro