ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metrobloggarna: Det här engagerar våra läsare

Metro.se · 20 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

PROFFSTIPS. Åtta av profilerna på Metrobloggen berättar om sina bloggar, vad som engerar deras läsare – och vilka bloggar de själva helst läser. Låt dig inspireras och börja fila på en egen bloggidé – den 2 augusti öppnas Metrobloggen för nyregistreringar igen! 

John Strömstedt – GadGeeks

Vad handlar din blogg om?- Tekniska prylar, gadgets, både nödvändiga och onödiga. Mobiltelefoner, kameror, bilar och... fattigmanspooler. Något inlägg den senaste tiden du är särskilt nöjd med?- Jag är en stor prylkonsument och jag tycker ju att det mesta jag skriver om skulle ju platsa på hyllan här hemma.Vad uppskattar dina blogg-läsare mest?- Det jag får mest respons på är de riktigt udda och onödiga prylarna. Till exempel en present att ge till dom man hatar: En stickpropp man stoppar in i väggen, och som har två hål för fingrar....Funkar det lika bra att blogga på sommaren, eller drar solen för mycket?- Jag är en sann datanörd och sitter alltid vid datorn så jag håller jämn takt på sommaren. 

Foto: Scanpix

Fredrick Federley – Federley

Vad handlar din blogg om?– Politik, samhälle, skvaller och iakktagelser. Något inlägg den senaste tiden du är särskilt nöjd med?– Jag är nöjd alla gånger min blogg diskuteras i medierna, vilket händer ganska ofta. Senast var det i förra veckan när jag skrev att Folksam är världens sämsta försäkringsbolag och har en idiot till VD. Vad uppskattar dina blogg-läsare mest?– Mina läsare är flitiga att kommentera, men de gillar särskilt när jag skriver sådant som inte är DN-debatt-material, sådant som är lite utöver det vanliga. Som det jag skrev om Folksam till exempel. Funkar det lika bra att blogga på sommaren, eller drar solen för mycket?– Nej, det blir några inlägg varje dag åtminstone. Tipsa om tre andra bloggar! • Alex Schulmans blogg - Det är inte alltid jag håller med om hans åsikter, men det är skönt med någon som är helt befriad från konventioner och politiskt korrekthet. Han är bloggosfärens Dominika Peczynski. • Peace Love and Capitalism – Roligt och underfundigt om politik.  • Fyllesamtal.se – en blogg som har en telefonsvarare dit folk kan ringa när de är berusade. Vansinnigt roligt.

Sandra Ramstedt – En snart ung mammas blogg

Vad handlar din blogg om?– Min blogg handlar om mig själv och mitt liv det är som en dagbok för mig, men just nu handlar det mycket om min graviditet eftersom jag är gravid! Något inlägg den senaste tiden du är särskilt nöjd med? – Oj vad svårt! Vet inte vilket jag är mest nöjd med. Men när jag skrev om mitt vändningsförsök var det många som kommenterade. Vad uppskattar dina blogg-läsare mest?– Jag vet inte men att jag skriver väldigt personligt kanske? Jag tror många tycker det är intressant eftersom jag är väldigt ung och är gravid. Jag delar med mig av mitt liv väldigt mycket.Funkar det lika bra att blogga på sommaren, eller drar solen för mycket?– Jag tycker det funkar bra eftersom det inte har varit så bra väder men man märker helt klart när solen är framme att mindre bloggar uppdateras.

Jonas "Silverfisken" Peterson – Ett liv i exil

Vad handlar din blogg om?– Bloggen handlar om mig och mitt liv och jobb i reklambranschen i Australien, hur det känns att ha lämnat sitt hemland och allt annat jag funderar över.Något inlägg den senaste tiden du är särskilt nöjd med?– De senaste veckorna har jag varit på filminspelning med allt vad det innebär. Bloggandet har blivit lite lidande. Kanske är det det som gör bloggar intressanta; man får ta del av både bra och dåliga saker, stressiga perioder och sega dagar i en persons liv. Vad uppskattar dina blogg-läsare mest?– Svårt att säga, jag försöker att inte tänka på vad som uppskattas mest. Om jag gjorde det finns risken att jag försöker anpassa det jag skriver efter vad som efterfrågas. Funkar det lika bra att blogga på sommaren, eller drar solen för mycket?– Ja du, det är midvinter i Melbourne där jag bor. Häromdagen var det 3 grader varmt, jag sitter i en dåligt isolerad lägenhet med långkalsonger och täcke. Sommaren känns ganska långt borta.

Vicky Olesen – Vickys

Vad handlar din blogg om?– Den handlar om mitt liv, mina funderingar, det som rör sig i huvudet på mig.Något inlägg den senaste tiden du är särskilt nöjd med?– Nej, jag är väldigt självkritisk och tycker det mesta jag skriver är rätt fånigt.Vad uppskattar dina blogg-läsare mest?– Filosofiska inlägg, som till exempel ett om beslut och konsekvenser som jag skrev. Och de få gånger jag skriver något som har politisk anknytning får jag alltid mycket respons.Funkar det lika bra att blogga på sommaren, eller drar solen för mycket?– Nej, det är svårare, man är ju ofta någonstans där det inte finns någon dator. Det är ju lite tråkigt, men samtidigt kan ju inte allting kretsa kring bloggen.

Sara Croon – Croonis

Vad handlar din blogg om?– Min blogg handlar om mitt liv, och om andra intressanta saker.Något inlägg den senaste tiden du är särskilt nöjd med?– Jag kommer inte att tänka på något speciellt inlägg jag är extra nöjd med, jag blir nöjd med alla.Vad uppskattar dina blogg-läsare mest?– Mina bloggläsare uppskattar när jag lägger upp bilder till texten.Funkar det lika bra att blogga på sommaren, eller drar solen för mycket?– Bloggandet minskar nog på sommaren, eftersom det är många som sommarjobbar och är vid stranden och sådär.

Isabel Engwall – Askungen

Vad handlar din blogg om?– Betraktelser i mina tankar, och en del av vardagsliv i olika händelselopp, mode och mina åsikter i olika perspektiv, en i allt som det sägs så, det hänger på hur jag fungerar idag, en dag i taget avgör min humor och lust, för vad jag vill skriva om. Reflektera och ventiliera.Något inlägg den senaste tiden du är särskilt nöjd med?– Oj då, flera inlägg av mina inlägg är jag nöjd med, men jag har inte skrivit många inlägg än även om jag har mycket hjärnkrafter att stimulera, men det handlar om tid och hur mycket man sitter och skriver, bara lite över 30 st nu idag har jag hunnit med.. Men rubriksnamn med inlägg som jag tyckte om att läsa om igen och igen, Tro eller Dö, Att se är ett handikapp, Känn med, Livet existerar men döden existerar inte, Beslut – konsekvens.Vad uppskattar dina blogg-läsare mest?– Jag har bloggat på olika bloggsidor, men jag har bara en nu på Metrobloggen att använda min tid till, enligt folk har jag hört att jag skriver på ett speciellt sätt, och att jag är ibland för ärlig i mina åsikter, och jag tror att de flesta tycker om att läsa hur jag tänker, och hur jag tycker, för att ibland kan jag ganska vara knepig och intresserant att läsa och förstå på J i filosofi.Funkar det lika bra att blogga på sommaren, eller drar solen för mycket?– Jovisst, när man brinner för att skriva och så spelar ingen roll av vilket väder man har, men när det är varmt har jag en bordsfläktare påslagen som vädrar ut mina svett och att jag kan andas bättre genom att tänka bättre.

Lida Sicovit vill symboliseras av en fästing: "Irriterande och högst meningslös, men ibland smått farlig."
Lida Sicovit vill symboliseras av en fästing: "Irriterande och högst meningslös, men ibland smått farlig."Foto: Scanpix

Lida Sicovit – Lida Sicovit

Vad handlar din blogg om?

– Min blogg har inte en röd tråd. Den är en stor trasselsudd av trådar i alla färger. Samtidigt innehåller den en ton av någon som desperat försöker mota bitterheten i grind och bevara den cyniska romantikern/romantiska cynikern.– Jag är en notorisk arbetsnarkoman med ofta förekommande ryckningar i ögat. Min blogg skrivs för en god sak. Jag ägnar alltför mycket av den fritid jag knappt har till ideellt arbete för att bidra till en bättre värld. Jag gräver djupt i mina egna fickor för att hålla ett projekt levande som jag tror på. Eftersom jag var med och initierade det.Något inlägg den senaste tiden du är särskilt nöjd med?– Jag skulle inte vilja påstå att jag är nöjd med några av mina inlägg. Min översvallande ödmjukhet lämnar tyckandet till andra. Men jag imponeras storartat när jag faktiskt lyckas vara kortfattad. Vilket är mycket, mycket sällan.Vad uppskattar dina blogg-läsare mest?– Ibland får jag för mig att just mina närmsta anhöriga läser mina texter i ren skräck. De skannar svettigt igenom orden för att säkerställa sin anonymitet och att jag inte inkluderat allt för uppenbara och avslöjande sanningar om dem själva. Däremot ter de sig inte ha något som helst emot att jag blottar alla mina egna pinsamheter. Så länge det inte är på deras bekostnad.

Funkar det lika bra att blogga på sommaren, eller drar solen för mycket?– Vilken sol? Där jag befunnit mig denna sommaren har solen knappt varit märkbar. Kanske är det bara ett litet svart regnmoln som följer mig varthän jag går?

Tipsa om tre andra bloggar!

– Singelnojor på Expressens blogg. Den skrivande kvinnan, Singla, hänvisar nämligen till mig som The Guru. Sådant måste ju uppskattas och uppmuntras! 

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro