ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metrobloggarna: Här är våra egna favoriter

metro · 25 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

BLOGGINSPIRATION. Åtta av profilerna på Metrobloggen berättar om sina bloggar och avslöjar vilka bloggar de själva läser. Låt dig inspireras och börja fila på en egen bloggidé – den 2 augusti öppnas Metrobloggen för nyregistreringar igen! 

Lisa Eriksson – Knivlisa

Vad handlar din blogg om?– Jag skriver om vad min pojkvän har sagt i sömnen! Och jag jobbar extra som telefonförsäljare för tidningsprenumerationer och folk jag ringer till säger ofta så sjukt konstiga saker. Till exempel klassiker som: "Hej, jag heter Lisa och ringer från *tidningens namn*, får jag bjuda på tidningen? – Nej, jag blev änka i dag. – Åh, förlåt! – Nej det var inte ditt fel". Fast minst lika ofta är det jag själv som säger fel. Till exempel "Nähä, din fru är inte hemma, men jag kanske kan prata om dig med tidningen?".Vad uppskattar dina blogg-läsare mest?– När de får skratta sig fördärvade. Men jag vill egentligen inte veta vad de vill ha, för då tappar jag lite av tjusningen med att vara mig själv. Ibland fattar inte folk att jag skojar, och då är det lätt att ursäkta sig fast jag egentligen inte tycker att det behövs.Funkar det lika bra att blogga på sommaren, eller drar solen för mycket?– Jag har inte varit i närheten av en dator när det varit fint väder, så det är svårt att säga.

Leif Granlind – Granlinds sportblogg

Vad handlar din blogg om?– Jag har ju sportkollen här som medarbetare på Metro så min blogg handlar om sport i allmänhet och fotboll i synnerhet. Plus lite om hur mitt jobb på Metro rullar på.Något inlägg den senaste tiden du är särskilt nöjd med?– Sågningen av Lagerbäck var lång och bra.Vad uppskattar dina bloggläsare mest?– Att jag skriver som jag talar.Funkar det lika bra att blogga på sommaren, eller drar solen för mycket?– För mig funkade det inte alls. Jag hade semester men jag bloggade ändå en gång från en italiensk bergsby.

Amrish Kubavat – Sport och spel

Vad handlar din blogg om?– Jag har valt att dela in min blogg i två olika delar. I Sportbloggen skildrar jag aktuella händelser som i första hand berör fotboll. Men jag tar även upp andra intressanta sporthändelser som är dagsaktuella. Jag analyserar situationer och försöker se saker och ting ur synvinklar som inte tas upp i vanliga fall.– Bettingbloggen handlar om att jag levererar bettingtips på spel som jag tycker är extraordinära och den bloggen har blivit oväntat populär. Kanske beror det på att folk även börjar märka att det kan löna sig ekonomiskt att följa den:)Något inlägg den senaste tiden du är särskilt nöjd med?– Jag har svårt att skilja dem åt då jag tycker att alla är informativa på sitt sätt, men om jag absolut måste välja något så är de mina två om allsvenskan som egentligen var tänkta att vara sammanslagna (Allsvenskan - Halvtidssummering del I och del II - Framtidstankar. I  bettingbloggen så väljer jag naturligtvis sammanfattningen där alla mina spel (i skrivande stund) hittills suttit och där jag kör en kort summering av hittills tipsade spel.Vad uppskattar dina blogg-läsare mest?– Det faktum att jag tar upp saker som de inte kan läsa i andra tidningar, jag är rakt på sak och presenterar högkvalitativa inlägg som ger dem infallsvinklar och tankebanor de inte tänkt i tidigare. Dessutom är det subjektiv och saklig läsning.Funkar det lika bra att blogga på sommaren, eller drar solen för mycket?– Det fungerar kanonbra att blogga på sommaren, om man nu kan kalla det väder vi haft i år för sommarväder. Eftersom internet är ett så pass utspritt verktyg så spelar det ingen roll vart man befinner sig. Det finns mobila bredband för stugorna, det finns internetcaféer utomlands och är man iväg hos folk så har alla i princip alla internet hemma. Så det enda som krävs är att man tar sig tiden att skriva och det gör jag gladeligen.Tipsa om tre andra bloggar!– Jag har inga direkta bloggtips att rekommendera men den dagen Sladjan Osmanagic eller Chris Härenstam börjar blogga så kommer jag att följa dessa.

Ida Hansson – Studentska på vift

Vad handlar din blogg om?– Om mitt liv, mina intressen och hur jag fungerar som person. Eftersom jag de senaste två åren varit student i Uppsala har jag valt att blogga lite ur ett studentperspektiv - vad händer egentligen i universitetsvärlden? Något inlägg den senaste tiden du är särskilt nöjd med?– Möjligen inlägget som handlar om det livesex vi i korridoren kan skåda från vårt köksfönster. Och min kärleksförklaring till Radio Rix Roger Nordin förstås. Vad uppskattar dina blogg-läsare mest?– När jag vrider och tvistar till inläggen så att de blir lite galna. Det är sådana inlägg jag själv uppskattar också.Funkar det lika bra att blogga på sommaren, eller drar solen för mycket?– Det är nästan så att bloggen ibland drar för mycket, så man inte hinner sola.Tipsa om tre andra bloggar!– Jag läser väldigt många bloggar men storfavoriten är Alex Schulman, och så gillar jag Popmorsa. Två får duga.

Rickard Petersson – Rickard ratar

Vad handlar din blogg om?– Min blogg är några delar humor, några delar allvar. Jag ratar mer eller mindre aktuella ämnen.

Något inlägg den senaste tiden du är särskilt nöjd med?– Det inlägg jag är mest nöjd med är nog inlägget där jag ratar midsommar.

Vad uppskattar dina blogg-läsare mest?– Mina bloggläsare uppskattar mest min humor.

Funkar det lika bra att blogga på sommaren, eller drar solen för mycket?– Regniga höstdagar fungerar bäst att blogga på, värmen och solen gör att dagarna går utan att man hinner sitta vid datorn vissa veckor.

Jessica Agefjord – Jess syn på mode

Vad handlar din blogg om?– Min blogg handlar främst om mig själv. Jag fotar en massa bilder som jag publicerar, jag berättar vad jag gör om dagarna och jag ger min tolkning av vad mode innebär. Mode samt kläder är ett av mina stora intressen vilket också visar sig i min blogg.Något inlägg den senaste tiden du är särskilt nöjd med?– Jag var riktigt nöjd med mitt inlägg "landet" eftersom att bilderna blev snygga och det är just detta jag tror att mina läsare uppskattar mest, mina bilder.Funkar det lika bra att blogga på sommaren, eller drar solen för mycket?– På sommaren reser jag mycket vilket leder till att man inte kan uppdatera lika ofta men jag brinner för min blogg så jag tar mig alltid tid till att skriva några rader i alla fall.

Natalia Zinovjeva – Med en ordbok i resväskan

Vad handlar din blogg om?– Huvudtemat för min blogg är språk och resor. Jag är lingvist, talar flera språk, brukar resa utomlands minst en gång om året, och jag skriver mest om mina egna upplevelser och erfarenheter.Något inlägg den senaste tiden du är särskilt nöjd med?– I mina första inlägg berättar jag om en lång resa i fem sydamerikanskaländer: Ecuador, Peru, Bolivien, Chile och Argentina. Jag tror att detär de inläggen som är mest intressanta...Vad uppskattar dina bloggläsare mest?– I min blogg finns bilder från bl a en by i regnskogen i Ecuador, Inkaleden, Machu Picchu, Titicacasjön och Patagonien. Jag har fått flera kommentarer från läsare som gillade bilderna.

Funkar det lika bra att blogga på sommaren, eller drar solen för mycket?– Det går bra att blogga på sommaren. Jag brukar skriva blogginlägg påkvällarna efter jobbet; då störs man inte av solen...

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro