ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metroläsare tycker till om sjukskrivningarna

Leif Pettersson · 14 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Metros läsare har reagerat stark på regeringens nya förslag till förändrign av sjukskrivningarna.

Om du vill lämna ditt bidrag till sjukskrivningsdebatten, gå längst ner på sidan.

Folk måste få friskna till

Detta är helt sjuk. Förr fick man sjukpenning när man fått ett läkarintyg idag ska FK:s egna läkare besluta huruvida man är sjuk eller inte.Jag fick ett läkarintyg av min ortoped efter en misslyckad knäoperation men det intyget godkände inte FK:s läkare. Jag ifrågasatte varför inte en specialist läkares bedömning är giltigt. Det kunde dom inte svara på.Visst finns det folk som myglar men dom som verkligen är sjuka ska få tid på sig att friskna till.

Man få det stöd man får ändå

Det är rätt ändå, man tar ofta fasta på dom besked man gillar, att man godtar sådana saker som förtidspensionering alla gånger gör man inte heller. Det gäller att hitta en trovärdig motpart som ger ett stöd och ett bra besked. Inte gillar jag alla läkare, men det kan vara si och så med det. Varför tro på sjukskrivning alla gånger, min onda axel har värkt ett år, men tanken på sjukskrivning har aldrig infunnit sig. Man får det stöd man får ändå, en god hälsa är mest värd!

Läkare måste protestera

Grattis för henne! Men vad är det för mening att ens gå till läkare när det sitter en köpt läkare på myndigheten i fråga och bokstavligt talat pissar på alla sina kollegor i landet? Lite slappt att läkare i landet inte gör sak som hörs o syns mot detta idiotiska och säkert livsfarliga sätt att behandla folk. Men vore man läkare själv så öppnade man väl eget eller sticker ifrån detta sjuka myndighetsland.

Sjukdomen ska avgöra

Sjukdomen skall vara avgörande ifall någon skall tvingas till arbete vid sjukdom. Har man brutit båda armarna är man inte i stånd till att ta en annan syssla men har man däremot brutit en arm så kanske man kan göra något annat. Moderater som kommit upp sig och har skyddsnät själva skall inte jaga de sämre ställda på det sätt som nu görs. Alla vill arbeta men en del kan inte. Hjälp då dem på ett humant sätt, istället för att skrämma vettet ur dem.

Byt arbetsuppgifter

Har man stukat en fot på en lagerplats så kanske man tex kan byta arbetsuppgifter med en person som jobbar på "kontoret". Tillfrisknandet är #1.

Ministern har aldrig jobbat

Det här är mycket bra att man äntligen tittar närmare på. Det har gåt på tok för långt och folk har blivit långtidssjukskrivna av både den ena och andra felaktiga anledningen. De flesta människor vill självklart göra rätt för sig och jobba så mycket man kan, kan man tycka. Men sanningen är att de flesta är lata och så fort de tar emot lite så lägger dom sig helt på rygg. Men om det blir betydligt svårare att göra så än det varit fram till idag, ja då får de en anledning att kanske förstå. Människor som Husmark Pehrsson har helt uppenbart aldrig själv varit ute i arbetslivet, utan levt i den skyddande pölitikervärlden. där tjänar man 50.000:- eller mer utan att anstränga sig, per månad. det motsvarar vad jag får på ett halvår, och knappt det.

Hammare på rollatorn?

Jag blev anmodad av försäkringskassans handläggare att gå till AF när jag hade en bruten höft och är snickare. hon tyckte att jag skulle söka jobb när ag knappt kunde gå ( se artikel i expressen under leif pettersson) dock tyckte landslagsläkaren för damernas fotbollslandslag att jag absolut inte kunde jobba. ändå tyckte FK:s handläggare att jag skulle ut i arbetslivet. skulle jag ha hammaren på rollatorn då eller? man måste vara stark för att kunna stå emot FK:s byråkrater. svårt .

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Pettersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro