ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metros chefredaktör Eric Ljunggren blir vice vd för Metro Nordic

Linnéa Borgert · 20 Mar 2017
Uppdaterad 20 Mar 2017
Eric Ljunggren blir vice vd för Metro Nordic.

Eric Ljunggren blir vice vd för Metro Nordic. Foto: Metro


Eric Ljunggren, chefredaktör på Metro, blir vice vd för Metro Nordic. – Som vice vd med ansvar för helhetsaffären kan jag göra största möjliga nytta för Metro, säger Ljunggren.

klar

Artikellänk är kopierad

Eric Ljunggren, som inledde sin karriär på Metro som 16-åring och har varit Metros chefredaktör sedan hösten 2015, får en ny roll: vice vd för metrokoncernen Metro Nordic.

– Det känns både spännande och utmanande. Jag har på pappret aldrig gjort något annat än att jobba på en redaktion, men har på både Metro och min förra arbetsplats Dagens Nyheter varit mån om att ha ett bra och nära samarbete med sälj, marknad och systerföretag. Det här känns som ett naturligt steg för mig, säger Eric Ljunggren.

Christen Ager-Hanssen, ordförande för Metro, är glad över att Eric Ljunggren kommer att kunna fokusera på helhetsaffären i sin nya roll.

– Jag tror att Erics bakgrund från det redaktionella kan användas väldigt bra i hela företaget. Hans kreativitet och hans långa historia på Metro gör att jag tror att han kan tillföra extremt mycket. Vår framtid ligger i hur bra vi lyckas med det digitala, samtidigt som vi måste integrera med det vi har i vår tidning. Vi måste måste tänka mer feature, mer lifestyle, och att det ska samspela med våra övriga plattformar, säger han.

Metro har inlett sökandet efter en ny chefredaktör, en process som Eric Ljunggren är involverad i.

– Det är styrelsens beslut, men att vara delaktig i rekryteringsprocessen blir självklart ett av mina första och viktigaste uppdrag. Vi behöver någon som är dagligen närvarande i det redaktionella arbetet och som finns ute på redaktionsgolvet. Metro, som Sveriges överlägset största dagstidning, förtjänar en chefredaktör som är mer fokuserad på publicistik än vad jag har kunnat vara den senaste tiden, säger han.

På söndagskvällen skrev Dagens Opinion att Staffan Erfors, nuvarande chefredaktör på affärsajten Realtid, kommer att ta över chefredaktörsposten på Metro. Enligt Christen Ager-Hanssen har man några olika kandidater i åtanke, men ingenting är klart.

– Han är en av kandidaterna, men det är ingenting vi har fattat något beslut om. Beslutet kommer att fattas innan mars är slut, säger han och fortsätter:

– Vi vill hitta någon som har intresse för feature, intresse för våra plattformar och som passar in i vårt ekosystem. Vi får se vem det blir, men det som är viktigt är att Metro bara ska bli bättre och bättre och vi behöver rätt lag för att det ska bli så.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro