ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Metros dryckesexpert svarar:"Finns det ens goda alkoholfria viner?"

Clara Grabe · 10 Mar 2018
Uppdaterad 10 Mar 2018
Läsaren tycker det är svårt att hitta gott alkoholfritt vin.

Läsaren tycker det är svårt att hitta gott alkoholfritt vin. Foto: IBL


Clara Grabe svarar på läsarnas dryckesfrågor.

klar

Artikellänk är kopierad

Vilken är den bästa champagnedrinken förutom Bellini och Mimosa? French 75 är en väldigt klassisk drink med champagne, gin, citron och socker. Den skapades redan någon gång för cirka hundra år sedan. Den är döpt efter ett gevär som användes av de franska soldaterna under första världskriget och körsbäret som dekoration symboliserar kulan. Men det är viktigt att komma ihåg att det ofta finns många olika historier kring drinkar som funnits länge och att receptet har varierat över tiden. Oavsett vad så är det en otroligt läcker och frisk drink.

Skulle behöva tips på goda alkoholfria viner. Finns det ens några? Jag brukar också ställa mig frågan om det finns goda alkoholfria viner. Jag har provat flera och upplever generellt att de mousserande är bäst, följt av de vita och att röda viner har en bit kvar. Hittills har jag inte provat ett rött vin som jag faktiskt tycker är gott. Delvis beror detta på att det är en relativt liten marknad och att vinproducenterna tjänar mer pengar på viner med alkohol. Det är nämligen så att man först gör ett vanligt vin med alkohol som sedan av-alkoholiseras. Alltså är det en mer komplicerad process än att göra ett vin med alkohol men möjligheten att ta betalt är lägre. Den dagen vi konsumenter är villiga att betala mer för alkoholfria viner tror jag att utbudet kommer att följa med och snabbt växa.

Här är två tips.2016 Leitz Eins Zwei Zero, Tyskland, nr 11901, 69 kr, 750 mlRichard Juhlin Blanc de Blancs, Frankrike, nr 1979, 89 kr, 750 ml

klar

Artikellänk är kopierad

Clara Grabe
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro