ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metros expert: Vi går vidare från gruppen

Leif Granlind · 4 Jun 2012
Uppdaterad 4 Jun 2012
Metros expert: Vi går vidare från gruppen Jättejubel efter att Sverige säkrat EM-platsen efter 3–2-segern mot Holland.

Metros expert: Vi går vidare från gruppen Jättejubel efter att Sverige säkrat EM-platsen efter 3–2-segern mot Holland. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Det blir en bra sommar, ja åtminstone för er som gillade de Lagerbäckska somrarna. 

Det vill säga, lite krampaktigt spel emellan åt, lite Zlatanmagi och ett Sverige som går vidare från gruppen men som sedan åker ut direkt. 

Jag tror nämligen på exakt det scenariot. Jag tror att vi slår ett svagt Ukraina – Shevchenko är fortfarande den största stjärnan, bara en sådan sak, i premiären. Slår ett desperat England i andra matchen och sedan spelar det ingen roll hur det går mot starka Frankrike (se upp!) i sista matchen. Sverige tar sig vidare som tvåa. Sedan väntar Spanien i kvartsfinal och då tar det stopp men det tar vi sedan. 

Att gå vidare från gruppen är en bedrift och det kanske är så vi ska se på det svenska landslaget. 

Det sa Tomas Brolin till mig inför förra EM 2008: ”Sverige är en liten nation, vi kan inte vänta oss stordåd och ska vara glada för det lilla vi får.” 

Jag köpte inte riktigt det resonemanget då men nu, fyra år och en son rikare, så kanske jag är lite klokare. Så: Var glada när vi tar oss till kvartsfinal. Var extra glad för sedan tar det roliga slut.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro