ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metros Jack Werner skriver bok om spökhistorier på nätet

Karolina Skoglund · 21 Feb 2014
Uppdaterad 21 Feb 2014

Creepypasta, eller spökhistorier på nätet som det egentligen är, är fortfarande ett relativt okänt fenomen i Sverige. Nu skriver Metros sociala medier-redaktör Jack Werner världens första bok på temat.

klar

Artikellänk är kopierad

Jack Werner utforskar Bahnofs serverhall under Vitabergsparken.
Jack Werner utforskar Bahnofs serverhall under Vitabergsparken.Foto: Lisa Mattisson

Metros sociala medier-redaktör Jack Werner ska släppa en bok. Lagom till Halloween kommer boken med den preliminära titeln ”Creepypasta – spökhistorier på nätet” ut, som han just nu är i fullt sjå med att skriva.

– Jag älskar spökhistorier och kunde konstatera att det finns ett helt nytt kulturfält av dem på nätet. Så det är vad den kommer att handla om, säger han.

Egentligen finns det ingen grundläggande skillnad mellan de på nätet och ”har du hört den om ögonen i nyckelhålet”-historier, säger Jack.

– Däremot är det ofta en skillnad på motivet och det finns en djupare mytbildning på nätet. Ofta handlar det om spel man spelat som barn eller om tv-serier. Eftersom de flesta är anonyma skrivs de ofta i ”jag”-form, vilket gör det hela mer spännande.

Spökhistorierna berättar också något om den värld vi lever i, menar han.

– Vad man är rädd för i dag lyser igenom. Som hur den urbaniserade världen har påverkat oss, inte minst förhållandet till nätet. Vi är så extremt beroende av det och ändå är det väldigt få som vet hur det fungerar rent tekniskt. Den typen av vakuum skapar mycket fantasi.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro