ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metros lag skrattade Tough Viking-hindren i ansiktet

Mathias Gerdfeldter · 31 Aug 2014
Uppdaterad 31 Aug 2014
Lag Malin, som med sin femte plats var snäppet snabbare än det andra Metro-laget. Från vänster: Anna-Viktoria Lind, Sofie Nässén, Patric Gozzi, Micke Kritsotakis, Jonathan Quanz, Alex Blomster. På knä: Tomas Kvapil och tränaren Malin Bengtsson.

Lag Malin, som med sin femte plats var snäppet snabbare än det andra Metro-laget. Från vänster: Anna-Viktoria Lind, Sofie Nässén, Patric Gozzi, Micke Kritsotakis, Jonathan Quanz, Alex Blomster. På knä: Tomas Kvapil och tränaren Malin Bengtsson. Foto: Gustav Hugosson


Sveriges tuffaste hinderbana – där deltagarna stöts, blöts och pressas till gränsen – var ingenting som kunde stoppa Metros läsarlag. Båda lag gick i mål med en succéartad placering i helgens Tough Viking-lopp.

klar

Artikellänk är kopierad

Iskyla, elchocker och brinnande lågor – det var bara några av hindren som deltagarna i årets Tough Viking-lopp tog sig igenom på Gärdet i Stockholm i lördags.

Det var dock inget som stoppade Metros två läsarlag, som slutade på en imponerande femte respektive sjätte plats i tävlingen.

– Jag är otroligt stolt över laget. De har varit grymma, säger Malin Bengtsson, tränare för laget som var snäppet vassare.

Hon hyllar även det andra laget, med kollegan Brian van den Brink som tränare.

– Båda lagen gjorde en jättebra prestation.

Tough Viking anses innehålla Sveriges absolut tuffaste hinderbana. Inget enskilt moment kunde dock bryta ner lagandan i Malin Bengtssons lag. På frågan om vad som var svårast, får man i stället svar om vad som var roligast.

– Det roligaste tyckte de nog var kustjägarhindret, och ringarna var jättekul, säger Malin Bengtsson.

Just kustjägarbiten var kanske Metro-lagen extra förberedda på. För två veckor sedan skickades nämligen båda lagen ut på hårdträning hos kustjägarnas Amfibieregemente i Berga. Det tycks ha gett resultat.

– De har haft en riktigt bra uppladdning inför loppet. Jag är riktigt stot att det gick så bra när de har lagt ner så mycket tid, säger Malin Bengtsson.

Den som tror att ett Tough Viking-lopp är något man bara utsätter sig för en gång har mycket kvar att lära. Även om den mesta energin hade gått åt vid målgången, fanns det kraft nog kvar i Malins lag att fira succéplaceringen – och börja tagga inför nästa år.

– Alla sprang in med riktigt stora leenden. Vi firade med stora kramar – och ett mål att springa Tough Viking tillsammans som ett lag igen, säger Malin Bengtsson.

Lag Brian var dock inte mycket sämre. De gick i mål på en sjätte plats. På knä: Tränaren Brian van den Brink
Lag Brian var dock inte mycket sämre. De gick i mål på en sjätte plats. På knä: Tränaren Brian van den BrinkFoto: Gustav Hugosson
Båda lagen firar tillsammans.
Båda lagen firar tillsammans.Foto: Gustav Hugosson
klar

Artikellänk är kopierad

Mathias Gerdfeldter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro