ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metros läsare: Årets julklapp är platt-tv:n

Johanna Ohlson · 15 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

JULHANDEL. Nu är årets julklapp korad. Män önskar sig en LCD-tv (bildskärmen innehåller flytande kristaller vilket innebär att tv:n kan göras platt). Kvinnor vill gå på spa. Men frågan är om önskningarna kommer slå in. De flesta av oss vill inte spendera mer än 1 000 kronor på årets klappar.

Över 4 000 personer har varit med och röstat fram årets julklapp tillsammans med Metro och Pricerunner. Och det kommer att kosta mer än en tusenlapp om man vill bli poppis bland släkt och vänner. Det är inga billiga saker på årets julklappslistor. Datorer, tv-apparater och resor. – Resor är en nykomling på topp-10-listan. Det populäraste resmålet just nu är Bangkok, säger Victor Dahlborg på Pricerunner.Teknikprylar är rätt i år. Det är ont om mjuka paket. Kvinnor önskar sig visserligen kläder men helst i form av presentkort.

De flesta som röstat på Årets julklapp tycker att det är lagom att lägga mellan 500 och 1 000 kronor på julklappar. Så frågan är hur man ska göra om man inte vill spendera en förmögenhet på julhandeln.– Det går att få julklappsbudgeten att räcka längre genom att jämföra priser. På en av de populäraste LCD-tv-apparaterna skiljer det över 12 000 kronor mellan den dyraste och billigaste butiken, säger Victor Dahlborg.

Ett annat tips är att gå ihop med andra för att ha råd. – I år kanske blir ett trendbrott där man går från att köpa en massa småsaker som ingen önskar sig, till dyrare julklappar som familj och vänner verkligen vill ha, säger Victor Dahlborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro