ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metros läsare vill hjälpa skuldsatta

Andreas Jelvefors · 13 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Kronofogden skapar ytterligare kostnader för den drabbade när de säljer bostäder på exekutiv auktion, vilket går emot deras uppdrag, menar juristen Harriet Bouvin som nu JO-anmält myndigheten.

Kronofogden skapar ytterligare kostnader för den drabbade när de säljer bostäder på exekutiv auktion, vilket går emot deras uppdrag, menar juristen Harriet Bouvin som nu JO-anmält myndigheten. Foto: Lotta Imberg


Efter Metros artikel – kronofogden nedringd av hjälpvilliga

klar

Artikellänk är kopierad

 I går berättade vi om Kronofogdens tuffa tag mot utsatta. Nu reagerar Metros läsare och vill hjälpa.Metros avslöjade i går att personer med så låg skuld som 256 kronor har fått beslut på utmätning av fastigheten.– Efter Metros artikel har flera personer hört av sig och undrat om de kan få hjälpa till att betala dessa skulder. Jag ser inte att det ska finnas några hinder. Men vi sätter oss nu och snabbutreder hur detta ska gå till. Vi får ju inte lämna ut personliga uppgifter, och vi måste också se hur vi ska särskilja dem som ska få hjälp, säger Alena Koren, verksamhetscontroller på Kronofogdemyndigheten.När reglerna är klara för hur vanliga svenskar ska kunna hjälpa skuldsatta kan kronfogdemyndigheten tänka sig att gå ut i stora annonskampanjer.– Vi tittar nu på flera modeller att lösa den här frågan. Det är angeläget eftersom små skulder växer snabbt. Och det är ofta skambelagt att fråga när­stående om hjälp, säger Alena Koren.16 000 svenskar har skulder under 1 000 kronor och riskerar i värsta fall att få sin bostad utmätt och såld på exekutiv auktion.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro