ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metros läsare visar sin sorg för Engla

Henry Lundholm · 16 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Här tar prästen Niklas Lång i Stjärnsunds kyrka emot alla kondoleanser från Metros läsare, och en blomsterkrans. 

Här tar prästen Niklas Lång i Stjärnsunds kyrka emot alla kondoleanser från Metros läsare, och en blomsterkrans.  Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Hundratals läsare ville visa sitt deltagande för Englas familj i deras svåra stund. Metro åkte till Stjärnsund och överlämnade kondoleanserna till prästen Niklas Lång. I Stjärnsunds kyrka står ett porträtt på en leende tioårig Engla. Intill ligger en tjock kondoleansbok som snart är full. Englas försvinnande engagerade hela svenska folket och när det visade sig att hon var död sörjde inte bara hennes nära och kära. Det blev en nationell sorg. – Och det märks. Det är många utifrån som sökt sig till kyrkan för att få lämna hälsningar, tända ljus och be. Detta har berört alla. Det har rubbat grundtryggheten. Folk tänker ”kan det hända här så kan det hända var som helst”, säger prästen Niklas Lång. Han tar emot Metros läsares kondoleanser och en blomsterkrans och placerar dem bland nallar, levande ljus och brev från Englas kompisar.

Några timmar senare samlas skolbarnen i kyrkan för en minnesgudstjänst. Den första sedan barnen fick veta att deras vän Engla inte längre lever. – Barnen har trots allt tagit detta bra. De hanterar sorg på ett annat sätt än vuxna och de får ständigt stöd av vuxna som de känner och litar på.

När Metro lämnar Stjärnsund har barnen i skolan lunchrast. De leker och skrattar och det mesta ser ut som vanligt. Men byn är tom på folk. Niklas Lång menar att Stjärnsund för alltid har förändrats. – Invånarna i Stjärnsund kommer att bära med sig detta för alltid. Med tiden förändras förstås sorgen men man kommer alltid att minnas, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

Henry Lundholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro