ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Metros Melodifestivalexperter: Så går det i finalen

Anneli Wikström · 9 Mar 2018
Uppdaterad 9 Mar 2018
Vem vinner på lördag?

Vem vinner på lördag? Foto: SVT


12 tävlande bidrag – en vinnare. På lördag ska det avgöras vem som ska representera Sverige i Eurovision song contest i maj. Metros Melodifestival-experter Anneli Wikström och Natalie Demirian har tippat hur det går.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Artist: MendezLåt: ” Everyday”

Anneli Wikströms tippning: 6:a

Jag tycker så mycket om den här låten och jag önskar så att Mendez hade kunnat sjunga lite bättre. Verserna är nästan olidliga att lyssna på även om han bättrar sig i refrängen. Den hade kunnat hålla hela vägen och den hade kunnat stå sig fint i Lissabon annars.

Natalie Demirians tippning: 4:a

Min personliga favorit, Mendez, har i skrivande stund den näst mest spelade låten på Spotify av samtliga bidrag. Men även om jag hoppas på vinst så är sannolikheten liten. Robin Stjernberg är den enda artisten som lyckats vinna hela tävlingen efter att ha gått vidare från andra chansen.

2. Artist: RenaidaLåt: ”All the feels”

Anneli Wikströms tippning: 12:a

Renaida är supercool, sjunger fantastiskt och låten är skön men det är final och det är ingen dålig final. Tyvärr tror jag att Renaida glöms bort av tittarna och hamnar på en jumboplats om hon inte räddas något av juryn.

Natalie Demirians tippning: 12:a

Det här verkar tyvärr inte vara tjejernas år, och svårast blir det nog för Renaida som jag tror hamnar på jumboplatsen. Hon är en av de bidrag med minst lyssningar på förhand och har helt enkelt en låt som jag tror att tittarna lätt glömmer bort.

3. Artist: Martin Almgren Låt: ”A bitter lullaby”

Anneli Wikströms tippning: 11:a

Martin och Renaida slåss om jumboplatsen men med tanke på att Martin vann ”Idol” så tror jag att tittarna håller honom högre. Dessutom är hans låt mer mainstream och han har därmed en bredare publik än Renaida.

Natalie Demirians tippning: 10:a

Martin har trots allt vunnit ”Idol”, vilket innebär att tv-publiken har röstat fram honom förut. Men trots att han har en mäktig röst verkar hans låt inte vara särskilt populär bland lyssnarna på förhand.

4. Artist: John Lundvik Låt: ”My turn”

Anneli Wikströms tippning: 1:a

Det här är finalens bästa låt och bästa röst! I min fantasi älskar internationella juryn det här lika mycket som jag, utdelar högsta poäng och även om han inte får flest röster av svenska folket så åker han upp i topp och vinner på lördag.

Natalie Demirians tippning: 2:a

John Lundvik sjöng sig rakt in i svenska folkets hjärtan i den första deltävlingen. Lyckas han göra det igen kan han vara riktigt farlig i finalen. Han har både rösten och charmen och kan mycket väl vara en vinnare. Men jag tror att en viss Ingrosso kan stå i vägen …

5. Artist: Jessica Andersson Låt ”Party voice”

Anneli Wikströms tippning: 9:a

Jessica Andersson är folkkär och det är nästan som att det inte vore en riktigt Melodifestival om hon inte är med. Dock känner jag att jag inte går igång på låten. Den var given i deltävlingen men faller bort i finalen. Tror hon hamnar någonstans i mitten.

Natalie Demirians tippning: 8:a

Jessica Andersson vill så väldigt gärna vinna och har tidigare sagt till Metro att hon redan kan föreställa sig själv på Eurovision-scenen i Portugal. Men även om hon tävlar med sin, i mitt tycke, bästa låt hittills tror jag att det här hamnar någonstans i mitten.

6. Artist: LIAMOO Låt: ”Last breath”

Anneli Wikströms tippning: 4:a

Liamoo hade på förhand hela paketet. Looken, utstrålningen och rösten. Men tyvärr tycker jag inte att låten är så stark som jag hade hoppats på och scenshowen hade gått att göra så mycket mer med. Han lär vara med i slutstriden men jag har svårt att se att han tar hem segern.

Natalie Demirians tippning: 5:a

Tittarna gillar ju den tidigare ”Idol”-vinnaren Liamoo, och han var en av de favorittippade tidigt i tävlingen. Men jag tror att han hamnar utanför topp tre. Låten är inte tillräckligt bra och scenspråket är … rätt tråkigt faktiskt.

7: Artist: Samir & Viktor Låt: ”Shuffla”

Anneli Wikströms tippning: 5:a

Samir och Viktor gör sin bästa låt någonsin, de har toppat Spotify i veckan och jag älskar detta! Jag hade inte haft något emot att skicka dem till Portugal, vi hade stuckit ut. Tyvärr tror jag inte att internationella juryn uppskattar detta lika mycket som vi och det blir deras fall.

Natalie Demirians tippning: 7:a

Samir & Viktor, också kända som Piff och Puff, tog sig direkt till final med ”Shuffla”. Det går inte att förneka att folk (kidsen?) gillar dem. Men det här är inget annat än en dålig sommarplåga, inget vi kan skicka till Eurovision förstås. Det förstår väl folk?!

8. Artist: Mariette Låt: ”For you”

Anneli Wikströms tippning: 7:a

Mariette är trygg och proffsig och man vet vad man får. Och detta hade kunnat vara hennes år. Men tyvärr är inte låten så stark som hennes tidigare bidrag. Kvalitetsmässigt så dominerade hon sin deltävling men i finalen håller det inte hela vägen.

Natalie Demirians tippning: 6:a

Det är synd att Mariette inte tävlar med en bättre låt, för det här hade kunnat vara året då hon äntligen kunde kamma hem tävlingen. Tyvärr är inte låten tillräckligt stark. Det känns därför osannolikt att hon skulle göra bättre ifrån sig nu än tidigare år.

9. Artist: Felix SandmanLåt: ”Every single day”

Anneli Wikströms tippning: 3:a

Felix Sandman borde ha gått till final direkt men å andra sidan har hans chanser inte försämrats av att folk fått höra hans bidrag en extra gång. Den här balladen är riktigt fin och i skrivandets stund toppar han Spotify. Kan bli en fin placering på lördag.

Natalie Demirians tippning: 3:a

Felixs bidrag sticker verkligen ut i startfältet, vilket jag tror är till hans stora fördel. Hans bidrag är dessutom den mest spelade på Spotify. Jag skulle bli förvånad om han inte hamnar i topp fem, men jag tror inte på vinst.

10. Artist: MargaretLåt: ”In my cabana”

Anneli Wikströms tippning: 8:a

Jag hade stora förväntningar på Margaret som inte riktigt infriades. Jag tänkte mig att hon skulle leverera något med mer edge än lättsmälta ”In my cabana”. Men den stora massan håller inte med mig och låten klättrar på listor. Dock tror jag hon placerar sig i den nedre halvan när kvällen är slut.

Natalie Demirians tippning: 11:a

Nej, alltså … Jag gillar inget med det här bidraget. Varken scenshowen, låten, eller texten (gå apa i en cabana, verkligen?). Men samtidigt har charmiga Margaret flest visningar på Youtube inför finalen, så man vet aldrig hur det kan gå …

11. Artist: Benjamin IngrossoLåt ”Dance you off”

Anneli Wikströms tippning: 2:a

Ingrosso är klar favorit till segern och enligt oddsen är det honom vi skickar till Lissabon. Och det är ju som att skjuta sig själv i foten att säga att han inte vinner som jag gör. Jag gillar verkligen Benjamin men jag tycker inte att låten är bra, trots snygg scenshow. Tror det finns en risk att han missar målet.

Natalie Demirians tippning: 1:a

Benjamin har egentligen allt som krävs för att vinna – en riktigt snygg ljusrörsshow, en catchig poplåt och ett stort följe på sociala medier (plussa på hela Ingrosso/Wahlgren-familjen på det). Däremot hade han gärna fått ha en lite starkare refräng.Jag tror att det står mellan honom och John Lundvik.

12. Artist: RolandzLåt: ” Fuldans”

Anneli Wikströms tippning: 10:a

Jag har inte jättemycket att säga om detta. För mig är det för tramsigt, för plojigt, för dåligt. Men smaken är som baken och det finns uppenbart de som tycker detta är både roligt och bra. Och kanske får Rolandz massor av röster från svenska folket men när internationella juryn sagt sitt blir det platt fall.

Natalie Demirians tippning: 9:a

Orkar ärligt talat inte ens kommentera det här skämtet, som av högst oklar anledning har fått folk att dansa hemma i stugorna. Tar ett djupt andetag och hoppas på att den internationella juryn fäller det här buskisnumret.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro