ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Metros panel svarar: Är krisen över för er?

metrojobb.se · 4 Maj 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Linda Sjögren HR-specialist Poolia – Krisen är nästan över och det ser mycket ljusare ut. Det märks på att det råder viss kandidat­brist och att våra uppdragsgivare inte bara rekryterar ersättare utan även nyanställer. Dessutom behöver vi själva anställa nya medarbetare.

Linda Sjögren HR-specialist Poolia – Krisen är nästan över och det ser mycket ljusare ut. Det märks på att det råder viss kandidat­brist och att våra uppdragsgivare inte bara rekryterar ersättare utan även nyanställer. Dessutom behöver vi själva anställa nya medarbetare.


klar

Artikellänk är kopierad

Hendrik Dahlgren chef för Konsultverksamheten, SJR 
  – I Stockholm har vi inte upplevt någon direkt kris inom vårt område. Många företag har avvaktat med att rekrytera men i stället valt att hyra in konsulter. Efterfrågan på konsulter har ökat markant sedan slutet av 2009 och fortsätter att öka.
Hendrik Dahlgren chef för Konsultverksamheten, SJR – I Stockholm har vi inte upplevt någon direkt kris inom vårt område. Många företag har avvaktat med att rekrytera men i stället valt att hyra in konsulter. Efterfrågan på konsulter har ökat markant sedan slutet av 2009 och fortsätter att öka.
Jenny Johansson jobbar med personalfrågor på Ikea 
  – IKEA påverkas som alla andra av en lågkonjunktur, men vi är glada för att många har valt att komma till oss på grund av vår lågprisprofil. Nu ser vi just på framtiden.
Jenny Johansson jobbar med personalfrågor på Ikea – IKEA påverkas som alla andra av en lågkonjunktur, men vi är glada för att många har valt att komma till oss på grund av vår lågprisprofil. Nu ser vi just på framtiden.
Peter Westford vd Navigio Rekrytering & Ledarskap 
  – Ja, definitivt! Det märks genom att företagen har börjat anställa igen. Vi har fler kunder än någonsin tidigare. Framförallt handlar det om rekrytering av VD, ekonomichefer och andra ledningsgruppspositioner.
Peter Westford vd Navigio Rekrytering & Ledarskap – Ja, definitivt! Det märks genom att företagen har börjat anställa igen. Vi har fler kunder än någonsin tidigare. Framförallt handlar det om rekrytering av VD, ekonomichefer och andra ledningsgruppspositioner.
Anna-Karin Mattsson, rådgivare på fackförbundet Unionen 
  – Vi märker i de branscher som varit drabbade att det vänt. De som sagts upp återanställs och det är vanligtvis ett tydligt tecken på att det är på väg åt rätt håll.
Anna-Karin Mattsson, rådgivare på fackförbundet Unionen – Vi märker i de branscher som varit drabbade att det vänt. De som sagts upp återanställs och det är vanligtvis ett tydligt tecken på att det är på väg åt rätt håll.
Amelie Löjdahl, rekryterare Academic work 
  – Ja, hos oss märks det verkligen! Vi ser en stor efterfrågan från våra kunder, både när det gäller juniora och lite mer seniora tjänster. Vi märker även att många företag återigen satsar på sina trainee­program.
Amelie Löjdahl, rekryterare Academic work – Ja, hos oss märks det verkligen! Vi ser en stor efterfrågan från våra kunder, både när det gäller juniora och lite mer seniora tjänster. Vi märker även att många företag återigen satsar på sina trainee­program.

Metrojobb har samlat ihop personer som jobbar med karriärfrågor – som rekryterare, i fackförbund och på stora företags personalavdelningar. Nu finns de till för att hjälpa dig.

Expertpanelen kommenterar aktuella ämnen och ska dessutom granska och kommentera metrojobbläsares cv:n och personliga brev. 

På metrojobb.se får du tips för din jobbansökan, och kan dessutom läsa andra metrojobbläsares granskade cv:n.

klar

Artikellänk är kopierad

metrojobb.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro