ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mexikos plan: Så ska vi slå ut Sverige ur VM

Filip Häggberg · 25 Jun 2018
Uppdaterad 25 Jun 2018
Mexikos Hirving Lozano kontrade in matchens enda mål i segern mot Tyskland. Planen är att utnyttja snabbheten mot Sverige också.

Mexikos Hirving Lozano kontrade in matchens enda mål i segern mot Tyskland. Planen är att utnyttja snabbheten mot Sverige också. Foto: Getty Images


Mexiko och Sverige ställs mot varandra i en ödesmatch på onsdag. Och Blågults motståndare vet vilken styrka de ska utnyttja. Vi har riktigt snabba spelare offensivt”, säger Mexikos Miguel Layún.

klar

Artikellänk är kopierad

Toni Kroos sena frispark, som betydde 2-1 för Tyskland mot Sverige, kastade om förutsättningarna i grupp F rejält inför den sista gruppspelsmatchen.

För Mexiko är det simpelt: Undvik att förlora mot Sverige, så är laget helt och hållet klart för åttondelsfinal som gruppetta.

Och mexikanerna är medvetna om hur de måste spela för att det ska gå vägen.

”Sverige ger dig inget gratis”

– Vi har riktigt snabba spelare offensivt, så jag tror att vi kan såra dem. Men vi vet också om att Sverige kan försvara sig väldigt kompakt och tajt. Sverige ger dig inget gratis, om vi säger så. Vi måste försöka hitta vägar igenom deras försvar och vinna matchen på vårt sätt, säger mittfältaren Miguel Layún till Expressen.

Det var just mexikanernas blixtrande kontringsspel som gav dem segrarna mot Tyskland och Sydkorea.

– Det är alltid ett övertag när du har en snabb spelare på topp och vi måste bara fortsätta vara fokuserade och fortsätta med den plan som mister Osorio (Mexikos förbundskapten, reds. anmärkning) har för oss. Det är en extra motivation att ha chansen att vinna gruppen. Men vi tar det steg för steg och vårt nästa steg är Sverige, säger försvararen Carlos Salcedo.

Sylvassa anfallare

Det är just Mexikos anfallstrio, Hirving Lozano, Carlos Vela och Javier ”Chicharito” Hernández, som gjort varsitt av mexikanernas tre mål hittills.

Mexiko-Sverige har avspark 16.00 på onsdag, samtidigt som Sydkorea-Tyskland. Om Tyskland besegrar Sydkorea måste Sverige vinna mot Mexiko för att inte bli utslaget.

LÄS MER
Landslagets tydliga besked efter hatet mot Durmaz: ”Fuck rasism”
klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro