ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

MFF:s dubbla nr 10

Johan Holmström · 16 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

METRO STADION Nummer 20 Ola Toivonen värvades som Malmös ”nummer 10”. Förutom MFF var även Elfsborg och Helsingborg med i budgivningen men när Hasse Borg öppnade den stora plånboken var saken klar – Ola blev himmelsblå. 20-åringen från Degerfors trivs utomordentligt i sin nya klubb. – Så här långt har allting varit jättebra. Alla spelare är mycket bättre här, säger han och jämför med sin förra klubb Örgryte. Ola är glad att han hamnade i MFF. Klubben valde han bland annat på grund av att han anser att han kan utvecklas mest som fotbollspelare här.

Varför tror du det? – Som jag sa, här är alla spelare i laget bra. Dessutom så var hela fysgrejen med Agne Bergvall lockande.

Känner du att du har utvecklats under tiden här? – Det är svårt att säga om jag har utvecklats efter så kort tid.

Du ska konkurrera med Jari Litmanen, hur känns det? – Bra. Det är sådant som gör att man utvecklas som fotbollspelare.

Är tanken att han ska ”fostra” dig? – Det vet jag inte. Det är ingen som har sagt någonting till mig om det.

Har han gett dig några goda råd? – Han har precis kommit hit så vi har inte snackat så mycket med det kommer vi säkert att göra. Han har ju varit med en del …

Ola Toivonen började spela fotboll när han var fyra år. Några bekanta till familjen hade några äldre söner som lockade med Ola ut på fotbollsplanen. Sedan dess är han fast. – I Degerfors finns det faktiskt inte så mycket annat att göra. Än i dag är det fotboll för hela slanten. Han berättar att han inte gör så mycket annat än spelar fotboll. När han är ledig sitter han mest och spelar tv-spel hemma i soffan i lägenheten vid Drottningtorget. Ibland är han ute och fikar med Jonatan Johansson, Jonas Sandqvist, Behrang Safari och Joakim Nilsson. Han är sambo med Emma Herbring, som spelar för LDB Football Club Malmö. Ola Toivonen trivs i sin nya stad. – Malmö är mysigare än vad jag trodde och det blir väl ännu bättre när sommaren tittar fram. Finns det någonting som var bättre i Örgryte? – Jag hade lite tajtare kontakt med lagkompisarna utanför fotbollsplanen, vi hängde varje dag. Vissa i MFF bor utanför stan så det är inte samma sak här. Spelarna i Örgryte träffade jag varje dag under ett helt år, jag saknar dem lite, men det kommer säkert med tiden här också. Nu är allsvenskan igång, hur ser du på er första match? – Jag tycker att vi spelade riktigt bra.Din egen insats? – Okej.

Hjälpte det att åka upp och känna på konstgräset dagen före? – Jag vet inte. Vi har ju spelat på konstgräs här hemma också.

Vad är din uppfattning om konstgräs? – Jag tycker att det är okej om det inte finns gräs. Samtidigt förstår jag dem som tycker illa om det. När utlandet kommer på tal tonar Ola Toivonen ner sina ambitioner. Enligt honom vill mer eller mindre alla svenska fotbollsspelare ut i Europa. Han påpekar att han nyligen kom till Malmö och att det inte är någon brådska. Har du någon favoritliga?   – Jag vet inte …

Men favoritlaget är Barcelona? – Jo … Som sagt, Ola är fåordig om utlandet. För att komma dit är det en fördel om man har visat upp sig i landslaget. Det har Ola Toivonen. Han blev uttagen i landslaget i januari och gjorde landslagsdebut mot Venezuela. – Jag spelade inte bra första matchen, sedan blev jag sjuk och spelade bara de sista 15 minuterna mot Ecuador. Omskriven som stjärna och frälsare innan han kom hit. Efter träningarna dämpas stjärn-glansen en aning när han ofta är den som får samla in bollarna. Han är bland de yngre. – Det har med åldern att göra, det är inga problem. När lärlingarna är med och tränar får jag ledigt från bollplockandet, säger Ola Toivonen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Holmström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro