ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mia, 24, blev uppringd av "SCB" – tvingades svara på sexfrågor

Hugo Ewald · 6 Jan 2016
Uppdaterad 6 Jan 2016
Bilden har ingenting med händelsen att göra.

Bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: Alamy


När 24-åriga Mia fick ett samtal från ett nummer hon inte kände igen fick hon höra att det var Statistiska centrabyrån (SCB) som ringt och ville ställa henne några frågor. Men mannen som ställde frågorna kom inte från SCB.

klar

Artikellänk är kopierad

Under slutet av december skrev Metro  om hur en man ringt flera kvinnor Skaraborgstrakten och påstått att han kom från Statistiska centralbyrån (SCB). Men mannen har egentligen ringt för att ställa sexfrågor till kvinnorna, som i två fall polisanmält mannen. 

Mia, som egentligen heter någonting annat, är 24 år och bor i en mellanstor stad i västsverige. Under måndagskvällen blev även hon uppringd av en man som sa att han ringde från Statistiska centralbyrån.► LÄS MER: Låtsades ringa från SCB – ställde intima frågor om sex

– Han om jag ville ställa upp på en undersökning. Jag brukar göra undersökningar så det var självklart. Han började fråga om min nuvarande relation, min tidigare relation och hur gammal jag är och hur gammal min sambo är. Jag reagerade inte då, men sen började han ställa frågor om hur relationen såg ut, rent sexuellt, säger Mia.

När Mia frågade vad svaren skulle användas till sa mannen att de kunde användas till program som "Fråga Olle-dokumentären" eller "Ligga med P3". Mia tyckte det lät logiskt, och lyssnade och svara ett tag till. Enligt Mia lät mannen proffsig.

– Men sen blev det mer och mer nära och han bad om detaljer om vad jag gillar och bad mig beskriva saker som inte kändes relevanta.  ► LÄS MER: Julia, 24, trakasserades på löprundan – fick hjälp av liten pojke

Mia sa till mannen att det kändes obehaligt, och då var mannen snabb med att lägga på. Hon berättar att hon blev misstänksam när mannen mitt under samtalet sa att det inte var några problem att hoppa över frågor och att hon nu känner sig kränkt.

– Först kände jag inte så mycket, det var så overkligt, det blir ett avstånd när det är via telefon. Men ju mer jag tänkte på det desto mer obehagligt blev det. Jag tänker mycket på vad hans syfte var och vad han gjorde under tiden vi pratade. Jag har obehagskänslor samtidigt som jag blir arg för att han har fått mig att känna mig dum, helt i onödan. Det är jätteobehagligt, att han har hittat mig på något sätt.

Mias sambo hittade Metros artikel om mannen, och när hon förstod vad det rörde sig om gjorde hon en polisanmälan. Nu hoppas hon att mannen hittas.

– Det här är inte okej, och då är det en trygghet att veta att det finns registrerat, säger hon.► LÄS MER: Maria, 34, trakasserades av Ikeas hemleverantör

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro