ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mia och Aron fick tvillingar – två gånger

Julia Kimell · 10 Dec 2015
Uppdaterad 27 Dec 2015
De fyra syskonen Folke, Nore, Stellan och Vera i rödvitt är pappa Aron Pennling och mamma Mia Kristofferssons ögonstenar.

De fyra syskonen Folke, Nore, Stellan och Vera i rödvitt är pappa Aron Pennling och mamma Mia Kristofferssons ögonstenar. Foto: Privat


Det är härligt att få barn, och dubbelt så härligt att få två barn på samma gång. Norrländska Aron och Mia har fått uppleva den dubbla lyckan – två gånger. Men en hel del oro kom med på köpet.

klar

Artikellänk är kopierad

I Kvissleby utanför Sundsvall bor Aron Pennling och Mia Kristoffersson med sina fyra barn: Tvillingarna Vera och Nore, och tvillingarna Stellan och Folke.

Föga anade paret att de skulle få så många, fina barn inom loppet av fyra år. Vid första graviditeten blev de lite chockade, men andra gången misstänkte mamma Mia tidigt att hon bar på två, och började oroa sig för riskerna. Hon blev dessutom sjukskriven tidigt – samtidigt som de hade Nore och Vera att ta hand om.

När nytillskotten Stellan och Folke föddes i vecka 36 mådde de lyckligtvis bra. – Vi blev förstås lyckliga, men vi visste också vad som krävdes. Oron för att inte hinna med våra två andra barn fanns där, säger pappa Aron.

►LÄS MER: Det är svårt att tro – men de här tjejerna är tvillingar

Trots fyra barn i huset kan familjen inte räkna med någon vidare hjälp från mor- och farföräldrarna. De bor nämligen i Storuman 40 mil bort respektive Tärnaby 50 mil bort. Men deras vänner kan rycka in. – Nu har Vera och Nore blivit så stora att vi kan skicka hem dem till andra, men med Stellan och Folke kan vi inte belasta på samma sätt, säger Aron.

Nu har familjen tre söner och en dotter. När första tvillingparet föddes fick familjen uppleva hur olika de båda barnen bemöttes och hur allt är uppdelat i affärerna. Sonen Nore tilläts snabbt vara normöverskridande och bär ofta klänning. Därför tror många att han är flicka, men för Mia och Aron är det en självklarhet att han får vara den han vill, skriver ST.

►LÄS MER: Förlorade trillingar i brand – nu har de fått tvillingar

Det är intensiva dagar med dubbla tvillingar. Hur hinner föräldrarna få tid för varandra? – Det är det som är det svåra. Med rutiner går det, och ibland när de små kallar på uppmärksamhet slår vi igång en film till de äldre. Vardagen är fullproppad med måsten. Den timmen efter barnen somnat får räcka. Men vi turas om att gå på aw:s och julmiddagar. – Det fina är att de har varandra. De har alltid en bästa kompis att ty sig till och kommer säkert ha stor glädje av varandra även i framtiden, säger Aron.

I februari går Mia tillbaka till sitt jobb som logoped, så då tar Aron över rodret som föräldraledig. Eller ledig och ledig, han ska inte tillbaka till jobbet som lås- och säkerhetssäljare förrän i höst när semestern är över. – Ja det är verkligen ett heltidsjobb, och säkert kämpigt i början, men jag ska göra allt för att få ihop vardagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Julia Kimell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro