ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Micaylah, 4, ville inte gå till förskolan – kände sig för ful”

Emmelie Wallroth · 16 Jun 2015
Uppdaterad 16 Jun 2015

En morgon när Micaylah skulle till förskolan började hon plötsligt gråta. Hon berättade att hon kände sig ful”, säger mamma Lindy Alvekrans.

klar

Artikellänk är kopierad

Föräldrarna Lindy och Eric Alvekrans och fyraåriga Micaylah.
Föräldrarna Lindy och Eric Alvekrans och fyraåriga Micaylah.Foto: Privat

För någon vecka sedan när Eric och Lindy Alvekrans från Jönköping skulle gå till förskolan med fyraåriga Micaylah som dottern plötsligt började gråta, vilket GT var först med att skriva om.

– Vi frågade vad som hade hänt, varför hon var ledsen. Då berättade hon att hon kände sig ful, säger mamma Lindy till Metro.

Micaylah hade någon dag tidigare kommit till förskolan klädd i mjukisbyxor och håret uppsatt i en tofs. Det hade kompisarna på förskolan kommenterat.

►LÄS MER: Matilda klär sin son i klänning och rosett: ”Våra ideal är för snäva”

– De hade kommenterat att hon inte haft någon fin klänning på sig och hon hade då börjat tänka på hur hon såg ut.

Båda föräldrarna reagerade starkt på vad dottern sa.

– Så ska ju inte en fyraåring tänka. Vi kände att vi inte bara kan se på hur det här med skönhetsideal bara kryper längre och längre ner i åldrarna. Att barnen har tankar kring hur man ska vara, gå och se ut för att platsa in, säger Lindy.

De har bra kontakt med Micaylahs förskola och känner att personalen är väldigt pedagogisk och bra, men valde ändå att prata med dem om vad dottern sagt.

►LÄS MER: Modellen Tess Holliday: ”Så kan modevärldens ideal förändras”

– Det är ju inte så att det varit fråga om någon mobbning, men vi sa att vi uppskattar om man har mer översikt kring vad som förs på tal, säger Lindy.

Tillsammans med Eric har hon suttit och grubblat över vad de skulle kunna göra.

– Som föräldrar har vi alltid varit lite av att det inte bara ska vara pojk- och flickgrejer och låtit barnen styra det där själva. Micaylah har alltid varit väldigt flickig. Vi försöker tala mycket om hur modiga barnen är och uppmärksamma dem på vilka de är som personer och inte hur de ser ut. Att de är älskade för sina personligheter, säger Lindy.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro