ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Michael Gandolfini spelar unge Tony Soprano – axlar pappans paradroll

Natalie Demirian · 24 Jan 2019
Uppdaterad 24 Jan 2019
James och Michael Gandolfini.

James och Michael Gandolfini. Foto: Getty Images/Shutterstock


The many saints of Newark” heter filmen som ska skildra den unge Tony Sopranos liv. Nu är det klart att det blir Michael Gandolfini som kommer att spela Tony Soprano – en roll hans pappa James Gandolfini spelade under många år i den klassiska tv-serien ”The Sopranos”.

klar

Artikellänk är kopierad

Filmen, som är i planeringsstadiet, kommer att utspela sig på 60-talet och skildra Tony Sopranos liv innan han blev en maffiaboss.

James Gandolfini, som gick bort 51 år gammal år 2013 efter en hjärtattack, spelade den ikoniska rollen i ”The Sopranos” år 1999-2007. Han vann tre Emmys och en Golden Globe för sin insats.

Nu är det hans sons tur att axla den.

19-årige Michael Gandolfini, som är slående lik sin far, är klar för rollen, skriver bland andra The Guardian.

– Det är en stor ära att få föra min pappas arv vidare, säger Michael Gandolfini i ett uttalande.

Filmen är skapad och skriven av David Chase, som också skapade tv-serien. Den kommer att utspela sig år 1967 och handla om rasupploppen mellan italienare och afroamerikaner i Newark.

Michael Gandolfini har tidigare haft en roll i HBO-serien ”The Deuce”. Han har också haft en mindre roll i ”Ocean’s 8”-filmen.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro