ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Michael Jacksons dödsbo stämmer HBO efter omtalade dokumentären: Oskyldig”

Natalie Demirian · 22 Feb 2019
Uppdaterad 22 Feb 2019
Michael Jackson gick bort den 25 juni 2009.

Michael Jackson gick bort den 25 juni 2009. Foto: Dream Quest Images/Courtesy Everett Collection


I den uppmärksammade HBO-dokumentären Leaving Neverland” hävdar två män att de som barn utnyttjades sexuellt av Michael Jackson. Nu stämmer popikonens dödsbo HBO på 100 miljoner dollar.

klar

Artikellänk är kopierad

Den omtalade dokumentären om Michael Jackson hade premiär på Sundancefestivalen i januari, och ska visas på amerikanska HBO i två delar i början på mars. I Sverige kommer SVT att visa dokumentären.

Nu stämmer stjärnans dödsbo HBO på 100 miljoner dollar, cirka 930 miljoner svenska kronor, skriver bland annat The Guardian.

I den 53 sidor långa stämningsansökan står bland annat att dokumentären är ett ”ensidigt maraton av propaganda för att skamlöst utnyttja en oskyldig man som inte längre finns här för att försvara sig”.

Vidare beskriver stämningsansökan att popikonen firades i domstol år 2005 efter övergreppsanklagelser, och det framkommer också att HBO ska ha undertecknat ett avtal på 90-talet som hindrar tv-bolaget från att skada Michael Jacksons rykte, i samband med att de sände hans konsert ”Michael Jackson in Concert in Bucharest: The Dangerous Tour” på 90-talet.

I dokumentären medverkar två män, Wade Robson, 36, och James Safechuck, 40, som hävdar att Michael Jackson utnyttjade dem sexuellt när de var under tio år gamla.

HBO uppger att de kommer att visa dokumentären som planerat.

Här är trailern till ”Leaving Neverland”:

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro