ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Michael Nyqvists nya karriär

Miranda Sigander/TT spektra · 20 Okt 2011
Uppdaterad 20 Okt 2011
Efter 250 ”Millenium”-intervjuer på ett år i ämnet behövde Michael Nyqvist en paus.

Efter 250 ”Millenium”-intervjuer på ett år i ämnet behövde Michael Nyqvist en paus. Foto: Jessica Gow/Scanpix


Vid fyllda 50 har Michael Nyqvist en helt ny internationell karriär som actionskådis.Jag tror inte att någon i Sverige skulle komma på tanken att ge mig en sådana roller”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter 250 ”Millenium”-intervjuer på ett år i ämnet behövde Michael Nyqvist en paus:

– Jag var lite trött på mig själv. Jag hade jobbat med de flesta och kände att jag behövde kliva åt sidan. Så jag skrev en bok och jobbade på annat håll.

Närmare bestämt i det som lite slarvigt kallas Hollywood men egentligen innebär inspelningar i New York, Dubai, Indien och Prag. Just nu är vår svenske storstjärna bioaktuell med ”Abduction” mot ”Twilight”-hunken Taylor Lautner. Han har också avslutat inspelningarna av internetthrillern ”Disconnected” mot Alexander Skarsgård, och är dess­utom med i kommande storfilmen ”Mission impossible: Ghost protocol” mot självaste Tom Cruise.

Så, med lite perspektiv, är Michael Nyqvist bara stolt och glad över dörröppnaren ”Millenniums” framgångar.

Hur var ”Mission impossible”-inspelningen? – Det var väldigt häftigt, inte minst eftersom jag skulle jobba på engelska och att allt var så mycket större.

Egentligen får Michael Nyqvist inte berätta något om innehållet i ”Mission impossible” eller om Tom Cruise, som gör rollen som Ethan Hunt. Men lite slipper det ur honom ändå.

– Jag gjorde mycket stuntscener som var väldigt läskiga. Jag hade som mål att inte spy. Så jag var ganska spak alltså. Men Tom gör också alla sina stuntscener själv så det gick ju inte att klaga. Men det ser riktigt häftigt ut, herregud alltså.

Hur var det att jobba med Tom Cruise? – Han är en jävligt bra skådis. Han har varit med sen han var 16, han kan ju allt. Vi hade det roligt tillsammans.

klar

Artikellänk är kopierad

Miranda Sigander/TT spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro