ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Michelle Obama´s inbjudna poet manar till våld

Sofia Gustafsson · 10 Maj 2011
Uppdaterad 10 Maj 2011
Rapparen och poeten "Common", Lonnie Rashid Lynn, Jr., är inbjuden till en poesiafton på Vita Huset av Michelle Obama.

Rapparen och poeten "Common", Lonnie Rashid Lynn, Jr., är inbjuden till en poesiafton på Vita Huset av Michelle Obama. Foto: AP Photo/Erik S. Lesser/Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Michelle Obama har anordnat en poesiafton på onsdag till vilken hon har bjudit flera poeter. En av de inbjudna poeterna är en framgångsrik Chicagopoet och rappare, Lonnie Rashid Lynn, Jr., även kallad "Common".

Men Commons texter är kontroversiella, hans poesi innehåller både hot om att skjuta poliser och i ett stycke skriver han att före detta presidenten George W. Bush bör brännas. 2003 anordnade Laura Bush också en poesiafton på Vita Huset. Den gången skulle de inbjudna poeterna tolka och återge Emily Dickinson, Langston Hughes och Walt Whitman. Men efter att några vänsterorienterade poeter protesterade och hotade med att störa evenemanget ställde Laura bush in sin poesiafton, skriver The Daily Caller. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Gustafsson
Sofia Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro