ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Micke, 52, sålde husbilen – blev blåst på 140 000 kronor

Alva Forsberg Fierro · 11 Feb 2016
Uppdaterad 11 Feb 2016

Micke skulle få 240 000 kronor för sin husbil, men bilförsäljaren ska ha sagt att bilen gått sönder och Micke berättar att han inte fått de resterande 140 000 kronorna. "Det är en riktig bedragare", säger Micke som nu planerar att stämma försäljaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Bilförsäljaren sa att bilen gått sönder och att Micke inte skulle få sina resterande 160 000 kronor.
Bilförsäljaren sa att bilen gått sönder och att Micke inte skulle få sina resterande 160 000 kronor.Foto: Privat

Det var i oktober i år som Micke lämnade in sin husbil hos bilförsäljaren i Stockholm. Husbilen var sedan tidigare värderad till 240 000 kronor och vid inlämningen ska Micke ha fått en förskottsbetalning på 60 000 kronor samt en bil värd 20 000 kronor. Resterade 160 000 kronor skulle han få så fort husbilen blev såld, enligt Micke. Men bilförsäljaren ska aldrig ha gett honom pengarna.

– Husbilen sålde han redan fem dagar efter att jag lämnat in den men i stället sa han att den gått sönder och att han inte hade råd att ersätta mig, berättar Micke.

►LÄS MER: Kurt blåst av bankomaten två gånger i rad – får inga pengar tillbaka

Dagen därpå ska han ha ringt Micke och bett om att få låna pengar till nya bilinköp.

– Han frågade om han fick låna 100 000 kronor för att köpa några BMW – bilar som han tydligen skulle tjäna bra på så att han kunde ersätta mig fortare, men jag lånade givetvis inga pengar till honom, säger Micke.

Sedan dess har det varit en kamp för Micke att försöka få sina pengar tillbaka från bilförsäljaren.

– Det är en riktig bedragare som försöker hitta på sina egna regler trots att vi båda skrivit under ett avtal. Han är hotfull och aggressiv när jag hör av mig. Samtidigt är han livrädd för att jag ska stämma honom. Men jag kan inte bara sitta och vänta, jag ju måste agera.

Därför har Micke polisanmält händelsen och anlitat en advokat.

–  Min klient har sålt en husbil som han inte fått betalt för och därför planerar han att stämma bilhandlaren, säger Mickes juridiska ombud Magnus Söderlind.

►LÄS MER: Max blev lurad på lägenheten

Bilförsäljaren har i några omgångar betalat tillbaka mindre summor men han ska fortfarande vara skyldig Micke 142 500 kronor plus ränta. 

– Han har blåst mig på de pengarna, säger Micke.

När Metro når bilförsäljaren hävdar han att Micke ljuger och att husbilen var i dåligt skick från början.

– Han tvingade på mig den här affären, jag ville inte ha hans husbil från början. Jag har förklarat för honom att affären gått dåligt och att jag därför inte kunnat betala tillbaka pengarna, säger han.

Dessutom menar han att han vid upprepade tillfällen försökt att kontakta Micke via sms och mejl.

– Men han vill inte ha någon kontakt med mig.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro