ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mickes katschingeling

Henry Lundholm · 27 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Pausnumret ”Tingeling” är den största hitten från Melodifestivalen. Snart kommer uppföljaren ”Katschingeling”. – Vi ska casha in på det här konceptet, säger Micke Lindgren alias DJ Trexx, mannen med sångrösten och mohikanfrisyren.

”Tingeling” klättrar på listorna. Blir ni rika på det här?– Den toppar ju alla andra Melodifestivalbidrag. Det är humor. Hela efterspelet skulle kunna vara en Grotescosketch. Lite pengar blir det nog, men vi är många fattiga kulturarbetare och multinationella företag som ska dela.Kritiker har kallat showen infantil och ointelligent. Har du fördomar om Ryssland?– Syftet var inte att göra intelligent satir utan en färgsprakande show, vi snackar om Melodifestivalen här. Sedan tror jag att alla har fördomar om allt. Hjärnan fungerar så. Själv har jag nog en lite suddig bild av Ryssland som ett land med mycket korruption och maffiametoder, men jag tror inte att det är den dominerande kulturen i Ryssland. Det vi gjorde var att stapla klichéer på varandra, och sedan kom ryska pressattachén och gav numret en kant av faktisk mening. Har uppmärksamheten satt fart på din skådiskarriär?– Jag har fått en del förfrågningar, men inget är bestämt. Helst vill jag göra dokumentärfilm. Du och Henrik Dorsin har följts åt sedan första klass. Trivs du med att vara hans ”sidekick”?– Det har varit väldigt roligt. Att jag över huvud taget jobbat så mycket med humor beror på vårt samarbete.Vad gör Grotesco härnäst?– Vi ska göra en Tingeling-skiva som släpps i maj. Där på har vi en sommar-reggaevariant som heter ”Solstinge-ling”. Och ”Katschingeling”... Och sedan gör vi Grotesco 2 på SVT förhoppningsvis. En långfilmskomedi vore skoj också.

Skulle du framföra ”Tinge­ling” i Moskva?– Absolut. Det skulle vara jättekul. Jag älskar vodka.

klar

Artikellänk är kopierad

Henry Lundholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro