ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Microsoft får chans att slippa miljardböterna

Kristoffer Rengfors · 4 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Microsoft får längre tid på sig att fixa de delar av Word som inkräktar på företaget I4is patent. Det beslutar en federal amerikansk domstol.Den 23 september får Microsoft en chans att framföra sina argument framför en federal domstol, och eventuellt undkomma de miljardböter företaget dömts till. Tidigare har Microsoft dömts till drygt 1,4 miljarder kronor i böter eftersom delar av ordbehandlingsprogrammet Word gör intrång i ett patent ägt av det kanadensiska företaget I4i. Microsoft har även förbjudits att sälja Word i USA. Men ser det ut som om Microsoft kan få längre tid på sig att rätta till problemen med Word. Något som I4i kallar för skrämseltaktik, rapporterar Cnet.

Microsoft fick tidigare i augusti 60 dagar på sig att betala skadeståndet samt rätta till problemen i Word. Men om förhandlingen i domstolen den 23 september går bra kan företaget få längre tid på sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro