ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Microsoft flyttar allt längre in i molnet

Jonas Ryberg · 2 Feb 2011
Uppdaterad 11 Feb 2011
Ida Ljungblom, ansvarig för Dynamics CRM i Sverige.

Ida Ljungblom, ansvarig för Dynamics CRM i Sverige.


klar

Artikellänk är kopierad

Microsofts kundkontroll finns nu som molntjänst. Mjukvarujätten lanserar appstore för CRM.

Mjukvarujätten Microsoft bygger sig allt längre in i molnet. Nu finns företagets kundhanteringssystem Microsoft Dynamics CRM också som en molntjänst.

Det är ett led i företagets ambition att få köra sin mjukvara på egna servrar i stället för att kunden själv tar hand om driften. För Sveriges del innebär det att all data finns på företagets stora datacentral på Irland.

– Att driften sker inom EU är viktigt bland annat för offentlig förvaltning som vill använda tjänsten, säger Ida Ljungblom som är ansvarig för Dynamics CRM i Sverige.

Strategin är bland annat att hitta sätt att locka också småföretag att satsa på mer avancerade system för att ta hand om sina sälj- och supportsystem.

– Molnet gör att det är väldigt låga kostnader för att komma igång, säger Ida Ljungblom.

Tricket är att den som vill använda systemet betalar en månadsavgift till Microsoft i stället för att själv investera i servrar eller skaffa en egen outsourcingpartner för att ta hand om driften.

Fortfarande kan det dock krävas en hel del konsultjobb för att komma igång. Microsoft har sett till att få sina säljpartner med på tåget.

– Teknikfrågan skjuts undan, men det krävs kunskaper om hur man integrerar mot molnet, säger Joakim Westergren som är Microsofts partner på IT-konsulten Logica.

Microsofts partner är också de enda som får sälja tillägg till Dynamics CRM på den marknadsplats för CRM-appar som Microsoft lanserar nu i februari.

– Det kan handla om speciella tillägg för olika branscher, säger Ida Ljungblom.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro