ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Microsoft gör egen bh

Josefin Svenberg · 6 Dec 2013
Uppdaterad 6 Dec 2013

Snart kanske Victoria’s Secret är en större konkurrent för Microsoft än vad Apple är. It-jätten arbetar nämligen på en bh – som mäter stress. Det rapporterar BBC.

klar

Artikellänk är kopierad

It-jätten Microsoft kan vara på väg in på en ny marknad: underkläder. Brittiska BBC rapporterar att forskare hos Microsoft har designat en ”smart bh” med sensorer som mäter aktivitet i hjärta och hud för att se hur personen som bär den mår.

Syftet med forskarnas prototyp var att se om teknik som man bär på kroppen kan förhindra stressrelaterade, överdrivet ätande. Datan som bh:n samlade in skickades till en app i användarens smartphone så att personen kunde se sina värden.

Forskarna skriver i sin rapport att en bh är idealisk för ändamålet ”eftersom den kunde mäta hjärtverksamhet med EKG nära hjärtat”. Man har även försökt ta fram ett liknande underklädesplagg för män, vilket var svårare – troligtvis för att sensorerna hamnade för långt ifrån hjärtat.

Och det lär även dröja innan bh:n finns i butik.

– Det var väldigt jobbigt för deltagarna att bära runt på prototypen, eftersom den var tvungen att laddas var tredje-fjärde timme, säger Asta Roseway, forskare på Microsoft, till BBC.

LÄS ÄVEN:

Teknik som kan bäras på kroppen spås bli årets julklapp

• Här är alla smarta klockor som kommer i år

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro