ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Microsoft hjärntvättar skolbarn i ny reklam

Kristoffer Rengfors · 30 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Microsoft tar ett nytt grepp för att störta Google från tronen. 400 mellanstadiebarn i Pennsylvania har nu utsatts för ett gigantiskt sång och dansnummer som innehåller Microsofts nya Bing-jingel. Apple-anghängare beskrivs ofta som en sekt eller kult, men frågan är om inte Microsoft nu tagit det hela till en helt ny nivå. Iklädda Microsoft-kläder sjunger barnen från Keith Valley Middle School i Horsham, Pennsylvania Bing- jingeln om och om igen i vad som närmast ser ut som ett gigantiskt sektmöte. Om barnen sen verkligen går hem och söker med Bing kan bara framtiden utvisa.Jingeln med texten "Bing goes the internet" är skriven av kompositören Jonathan Mann. Jingeln blev den officiella för sökmotorn Bing när Mann vann en tävling utlyst av Microsoft.

Microsoft har haft ett minst sagt underligt förhållande till reklam genom åren. Den ena kampanjen efter den andra har mött kritik och på sina håll faktiskt skrattats ut. Bland annat den starkt kritiserade kampanjen inför lanseringen av Windows 7 som av reklamanalytiker utnämnes till en av världens pinsammaste. Microsoft hamnade även i trångmål i Polen när en svart mans ansikte byttes ut mot en vit mans i en reklam. En annan reklam som väckte uppmärksamhet var när Bill Gates och Jerry Seinfeld gjorde reklam för Windows Vista.

Orginalvideon som vann jingeltävlingen

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro