ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Microsoft köper Minecraft för 18 miljarder kronor

Aron Andersson · 15 Sep 2014
Uppdaterad 15 Sep 2014

Minecraftutvecklaren Mojang har nu köpts av Microsoft. Det bekräftar den svenska spelutvecklaren på sin sajt.

klar

Artikellänk är kopierad

I ett blogginlägg på Mojang.com skriver nu företaget att de blivit uppköpta av Microsoft. Mjukvarujätten betalar 2,5 miljarder dollar, motsvarande 18 miljarder kronor, för den svenska spelutvecklaren.

”Som ni kanske vet är Notch (Markus Persson reds anm) skaparen av Minecraft och den största aktieägaren hos Mojang. Han har bestämt att han inte vill ha ansvaret att äga ett företag med så stor global betydelse”, skriver företaget.

Markus Persson kommer själv att lämna företaget, tillsammans med övriga grundare, Carl Manneh och Jakob Porsér.

Övriga anställda på Mojang kommer att bli en del av Microsoft Studios som bland annat utvecklat spelserien ”Halo”. De två företagen har samarbetat sedan 2012.

►LÄS MER: Uppgifter: Microsoft köper ”Minecraft”-studion

Det har redan tidigare ryktats om affären och i sociala medier fick nyheten flera negativa reaktioner, något som Mojang tagit till sig när företaget nu berättar om nyheten.

”Förändring är läskigt, och detta är en stor förändring för oss alla. Men det kommer att bli bra. Allt kommer att bli okej”, skriver Mojang på sin sajt.

Markus Persson skriver om varför han lämnar företaget på sin egen sajt, Notch.com:

”Jag är ingen entreprenör. Jag är ingen vd. Jag är en nördig programmerare som tycker om att ha åsikter på Twitter”, skriver Minecraftskaparen.

”Jag förstår att detta går emot mycket av sådant jag sagt tidigare. Jag har inget bra svar på det.”

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro