ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Microsoft satsar på smart klocka

Aron Andersson · 15 Apr 2013
Uppdaterad 15 Apr 2013
Suunto

Suunto


klar

Artikellänk är kopierad

Apple och Samsung är inte ensamma med sina planer. Även Microsoft satsar på smart klocka.

Det är, rent ut sagt, ett jädra tjat om smarta klockor i vår. Alltså är det inte särskilt oväntat att det nu kommer uppgifter om just en sådan från Microsoft. Alla andra teknikjättar har redan rört sig genom rykteskvarnen, varför inte Microsoft?

Som vanligt när det gäller tidiga uppgifter är det Wall Street Journal som skriver om den nya klockan. Uppgifterna kommer från chefer hos underleverantörer och enligt dem handlar det om en smart klocka med pekskärm.

Microsoft ska ha bett att få se olika komponenter till en tänkt klocka, skriver Wall Street Journal. Dessutom har åtminstone en underleverantör varit på möte med Microsofts forskning- och utvecklingsavdelning i Redmond. Microsoft har inte kommenterat uppgifterna.

Det skulle inte vara första gången som Microsoft satsade på en smart klocka. För flera år sedan kunde ”Smart Watch”-användare prenumerera på nyheter och sport direkt till klockan. Försäljningen av de klockorna (en version ser ni på bilden ovan) stoppades 2008.

Troligtvis är det en lite mer avancerad klocka det handlar om nu. Enligt Wall Street Journals källa handlar det om en skärm på 1,5 tum.

Läs mer: »Nu vill Apple göra en klocka

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro