ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Microsoft vill att femåringar börjar programmera

Ola Jacobsen · 7 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011
Matthew MacLaurin vill locka småbarn till programmering. 

Matthew MacLaurin vill locka småbarn till programmering.  Foto: Ola Jacobsen


klar

Artikellänk är kopierad

INDOKTRINERING. Med hjälp av en värld hämtade ur ett Xbox-spel och en liten huvudfotingsrobot vid namn Boku hoppas forskarna på Microsoft Research kunna locka 5-7-åringar att intressera sig för programmering. Om två månader ska programmet börja testas på barn.– Jag har själv en dotter på två och halvt år och jag vill ju kunna förklara för henne vad jag gör och vad som är så fantastiskt med programmering, säger Matthew MacLaurin som har utvecklat Boku.

Ett av de viktigaste målen för forskarna har varit att skapa en kool miljö. Spelet måste se ut som ett Xbox-spel, annars tror de inte att det har en chans i kunkurrensen om barnens uppmärksamhet. • Ärligt, hur ska det här kunna konkurrera med ett vanligt kul spel?– Boku är ju för de lite mer ambitiösa femåringarna, de som vill ta kontrollen över själva skapandet av spelet, inte bara göra vad någon annan har bestämt. Det handlar om att utforska sina egna idéer, det kommer vara kul, säger Matthew MacLaurin.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro