ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Microsofts startar egen svenskkoloni

Rikard Berglin · 14 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Andreas Lalloo och Stefan Nyström på Microsofts kontor i Akalla var med och utvecklade programmet med det aningen omständiga namnet ”System center operations manager 2007 cross platform extensions”. Mjukvaran lanserades med grishjälp. 

Andreas Lalloo och Stefan Nyström på Microsofts kontor i Akalla var med och utvecklade programmet med det aningen omständiga namnet ”System center operations manager 2007 cross platform extensions”. Mjukvaran lanserades med grishjälp.  Foto: Rikard Berglin


klar

Artikellänk är kopierad

När Microsoft chockade världen med sin nya mjukvara med öppen källkod använde de svenska utvecklare. Nu får de tio från Akalla bilda en egen svenskkoloni i USA. Svenskprojektet som handlar om en ny övervakningsmjukvara är unikt på flera sätt. Microsoft bedriver så gott som all sin forskning och utveckling i den amerikanska staden Redmond men den här gången skedde utvecklingen på det svenska kontoret i Akalla.

Det hör verkligen inte heller till vanligheterna att Microsoft släpper program med öppen källkod och för att illustrera det unika i satsningen lät man dela ut 1 000 bevingade plastgrisar vid lanseringen i Las Vegas förra veckan.– Det finns ju ett amerikanskt uttryck som heter ”when pigs fly”, förklarar Andreas Lalloo, utvecklare på Microsofts kontor i Akalla. – Det gick att känna i publiken att ”det här är häftigt alltså”, säger han.Programmet riktar sig mot stora organisationer och företag som ofta har stora datorparker som behöver övervakas. Tidigare har Microsoft enbart tillverkat övervakningsmjukvara för datorer som använder Windows.

Problem uppstår då när ett företag inte har samma operativsystem i alla sina datorer. Något som svenskarna löst genom att göra övervakningsmjukvaran kompatibel med andra operativsystem.

Svenskar är erkänt duktiga utvecklare och nu ska hela gänget från Akalla flytta till USA för att fortsätta jobba med programmet.  – Det är ett jätteäventyr. Vi kommer att bli en liten svenskkoloni där i Redmond, säger Stefan Nyström.

klar

Artikellänk är kopierad

Rikard Berglin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro