ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Migranter korsar Alperna – "ser regelbundet personer som har förfrusit fötterna"

Valerie Kaspersen · 7 Feb 2018
Uppdaterad 7 Feb 2018
Migranter från Afrika trotsar bergpassen i tunna kläder.

Migranter från Afrika trotsar bergpassen i tunna kläder. Foto: Pixabay


I Italien finns flera hundra tusen migranter som kommit från Afrika. Flera av dem söker sig vidare genom de snöiga bergspassen.

klar

Artikellänk är kopierad

Unga män och pojkar som tagit sig till Italien från Afrika tar till extrema åtgärder för att kunna komma vidare. Tusentals tar vägen genom Alperna i tunna kläder, trots den höga risken, rapporterar SR

– Ja, vi ser regelbundet personer som har förfrusit fötterna, men tur nog lyckas vi oftast ge dem känseln tillbaka, bara vi ingriper fort, säger Joel Pruvot, pensionerad sjuksköterska och frivilligarbetare i området, till SR.

Sedan ungefär ett år tillbaka har plötsligt många fler afrikaner än tidigare år kommit denna väg. Detta på grund av strängare regler och gränskontroller mellan Italien och Frankrike. Många har aldrig sett snö och har lite kunskap om laviner och köld.

– Varma fotbad är ett första steg. Men många måste också föras till sjukhus för att få medicin som sätter fart på blodcirkulationen, säger Joel Pruvot till SR.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro