ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Migrationsförslag upprör – 50-talet medlemmar lämnar MP i protest

Julia Kimell · 2 Dec 2015
Uppdaterad 2 Dec 2015
Stämningen i Miljöpartiet beskrivs som dålig, sedan många medlemmar valt att hoppa av. Partisekreterare Anders Wallner och riksdagsledamot Carl Schlyter kan tvingas genomföra en medlemsomröstning som kan avgöra partiets framtid.

Stämningen i Miljöpartiet beskrivs som dålig, sedan många medlemmar valt att hoppa av. Partisekreterare Anders Wallner och riksdagsledamot Carl Schlyter kan tvingas genomföra en medlemsomröstning som kan avgöra partiets framtid. Foto: Henrik Montgomery/TT/Staffan Claesson/TT


Femtio partimedlemmar hoppar av Miljöpartiet efter regeringens nya migrationsförslag. Om 1 700 medlemmar skriver under tvingas partisekreteraren Anders Wallner göra en medlemsomröstning som kan avgöra partiets framtid.

klar

Artikellänk är kopierad

Det stormar i Miljöpartiet i flyktingvågens eftersvall. Förra veckan drog flera miljöpartister igång en namninsamling för att få till en medlemsomröstning om det migrationsbesked som regeringen lagt fram.

LÄS MER
Så skärper regeringen kraven för flyktingarna

I måndags hade ett 180-tal personer skrivit under uppropet, rapporterarExpressen. En av initiativtagarna är Carl Schlyter, som är riksdagsledamot och ordförande i riksdagens EU-nämnd. Om omkring 1 700 medlemmar skriver under säger reglerna att man ska göra en medlemsomröstning – som kan avgöra partiets framtid. 

– Det här är helt enligt våra regler, som säger att om tio procent skriver under ska en medlemsomröstning hållas, säger partisekreteraren Anders Wallner till Expressen och konstaterar  att det hade varit förvånande om inte ”den här sortens beslut väckt mycket kritik”.

Anders Wallner tror inte att en eventuell medlemsomröstning är det bästa sättet att hantera sprickorna i partiet på, och att det kan bli svårt att hitta en lämplig fråga att ställa vid en eventuell omröstning. 

LÄS MER
Åsa Romson om kritiken: Därför kunde jag inte hålla tillbaka tårarna
klar

Artikellänk är kopierad

Julia Kimell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro