ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Migrationsministern om SD:s lista över asylboenden: Avskyvärt!”

Emmelie Wallroth · 23 Okt 2015
Uppdaterad 23 Okt 2015

Foto: Skärmdump


Morgan Johansson (S) rasar nu mot Sverigedemokraterna i Lunds publicering av adresser till planerade flyktingboenden. Avskyvärt!”, twittrar ministern.

klar

Artikellänk är kopierad

På fredagen kunde Metro rapportera att Sverigedemokraterna i Lund lagt ut kartor och listor över planerade flyktingboenden på Facebook.

►LÄS MER: Här sprider SD adresser till planerade flyktingboenden

Intill listan skrev SD: ”ÄR DU GRANNE MED FASTIGHETERNA SOM NÄMNS? KÄNNER DU NÅGON SOM ÄR GRANNE? Överklaga då omgående till stadsbyggnadskontoret.”

Publiceringen gjordes bara en dag efter att Malmö beslutat att sekretessbelägga adresserna till flyktingboendena till följd av de många bränderna.

Och nu rasar just justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) mot Sverigedemokraternas publicering av listan.

►LÄS MER: Här är flyktingboendena som brunnit

"I en tid när flyktingboenden sätts i brand, lägger SD alltså ut adresser och kartor på planerade boenden. Avskyvärt!", twittrar han.

SD:s riksstyrelse har tagit avstånd från Sverigedemokraterna Lunds inlägg.

– Det är ingenting som vi stödjer eller rekommenderar att man gör ifrån Sverigedemokraterna, har Linda Myrin, pressekreterare på SD:s riksdagsgrupp, tidigare sagt till Metro.

Ted Ekeroth, ordförande för SD i Lund, säger till Sydsvenskar att det handlar om ”medborgarinformation”.

– Det pågår en stor sådan här verksamhet i Lund utan beslut och med hemlighållna bygglov. Det finns tidigare exempel på när grannar inte informerats, till exempel i fallet med Sankt Hans backar. Tjänstemän ger undvikande svar och det hemlighålls, säger han till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro