ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Migrationsverket bryter rekorddyrt matavtal för asylboende

Åsa Larsson · 11 Dec 2015
Uppdaterad 11 Dec 2015
Dyrt matavtal blir inte förlängt för asylboendet Trängslet i Dalarna. Bilden är från ett norskt asylboende.

Dyrt matavtal blir inte förlängt för asylboendet Trängslet i Dalarna. Bilden är från ett norskt asylboende. Foto: Tore Meek/TT


Staten betalar ett privat företag 572 kronor per flykting och dygn för att leverera mat till asylboendet Trängslet i Dalarna. Migrationsverket har reagerat på uppgifterna. "Detta är orimligt. Så här kan vi inte ha det", säger pressansvarig Sophia Öhvall Lindberg till Dalarnas tidning.

klar

Artikellänk är kopierad

På boendet bor 420 asylsökande och kostnaden har alltså varit 240 000 kronor per dygn, skriver Dalarnas tidning.

– Vi har därför beslutat att så snart det är möjligt bryta detta avtal. Det är inte rimligt att staten ska betala 572 kronor, när vårt eget kostnadstak säger 150 kronor, säger Sophia Öhvall Lindberg till tidningen.►LÄS MER: Mustafa flydde till Sverige – efter en månad lyckades han få praktikplats Det privatägda Fazer har inte velat gå ner i pris.

– Som förklaring, när vi gick in i detta, kan vi bara säga att alternativet hade varit att sätta flyktingar på bar backe. Men så här ska det inte vara. Mig veterligen har vi inte gått in i något som liknar detta tidigare, säger Öhvall Lindberg.►LÄS MER: Ny protest i Dalarna – flyktingar vägrade kliva av bussar i Trängslet Nu har verket beslutat sig för att avsluta avtalet så snabbt som möjligt, vilket blir vid årsskiftet, enligt Dalarnas tidning.​

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro