ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Migrationsverkets vändning: Stoppar utvisning av 6-årig pojke

David Peterson · 17 Okt 2018
Uppdaterad 17 Okt 2018
Migrationsverket stoppar utvisning av 6-årig pojke.

Migrationsverket stoppar utvisning av 6-årig pojke. Foto: IBL


Migrationsverket stoppar tillfälligt den uppmärksammade utvisningen av en sexårig pojke. Enligt myndigheten finns det "fler omständigheter som behöver utredas närmare".

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i april 2015 som den sexåriga pojken och hans mor ansökte om asyl i Sverige. Efter att ha fått avslag av både Migrationsverket och i migrationsdomstolen skulle de båda utvisas. Men pojkens mamma dog i mars 2018 – trots det var tanken att sexåringen skulle skickas till Ukraina.

Nu stoppar Migrationsverket tillfälligt utvisningen.

”Vi kan konstatera att vi gick till beslut för snabbt. Det finns flera utredningsåtgärder som vi borde ha vidtagit. Det är sådant vi kommer att arbeta med nu”, skriver Per Ek, presschef vid Migrationsverket i ett pressmeddelande.

I nuläget går pojken på förskola och bor hos sina morföräldrar som också har inlett en adoptionsprocess. I Ukraina har pojken däremot ingen släkt och hans pappa har tidigare sagt upp vårdnaden.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro