ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Miike Snow är trötta på superstjärnor

Johan Kellman Larsson · 19 Mar 2012
Uppdaterad 19 Mar 2012
Svenska electrotrion Miike Snow släpper sitt andra album ”Happy to you”.

Svenska electrotrion Miike Snow släpper sitt andra album ”Happy to you”. Foto: Sony music


Miike Snow blev ett världsnamn när de gav Toxic” till Britney Spears 2005. Men nu koncentrerar de sig på egna projektet Miike Snow, vars musik kallats för ”tv-serie-indie”. På onsdag släpps deras andra album.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro träffar Christian Karlsson och Pontus Winnberg – som tillsammans med sångaren Andrew Wyatt bildar electrotrion Miike Snow – dagen efter deras stora turnépremiär på Fotografiska i Stockholm.  – Vi brände av två brandlarm – jag vet inte om det är bra eller dåligt, säger Christian Karlsson och ler. 

På grund av all rök och pyroteknik utlöstes brandlarmet i fotomuseet vid Slussen, och alla människor tvingades utrymma. Men trots 40 minuters väntan i den vårvinterkyliga Stockholmskvällen fick killarna senare veta att bara en handfull ledsnat och gått.  – Ett ganska bra betyg, trots allt. Något som var märkligt med spelningen var dock att ingen sjöng med i låtarna, man glömmer liksom bort att ingen har hört det här albumet ännu, det kändes ganska ovant, säger Pontus Winnberg.

Miike Snow har, sedan första albumet ”Miike Snow” (som innehöll superhiten ”Animal”)  släpptes 2009, blivit världsnamn inom popmusiken. Och redan innan de startade Miike Snow hade de producerat en rad stora hittar, bland annat Britney Spears ”Toxic”, för vilken de redan 2005 vann en amerikansk Grammy. På onsdag släpps uppföljaren ”Happy to you”.  – Vi får fortfarande en massa förfrågningar från stora namn, mer än någonsin, faktiskt. Men i dag vet vi vad vi … inte vill göra, säger Pontus Winnberg. 

Christian Karlsson fyller i: – Rent musikaliskt har vi bara försökt ta med oss allt som vi tyckte var bra från första albumet och göra ännu mer av det. Vi kommer också att satsa på att på olika sätt utveckla samspelet till publiken när vi spelar live.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro