ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mijailovic överklagar

Stockholm TT · 27 Feb 2007
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I sin inlaga till regeringen på måndagen skriver Mijalovics advokat Mikael Nilsson helt kort att hans klient vill avtjäna straffet i Serbien. -Vår överklagan innehåller inga motiveringar utan är blank. Vi återkommer senare med utförligare motiveringar, säger advokat Mikael Nilsson till TT. Enligt advokaten är Mijailovic orolig över att det är politiker som denna gång ska avgöra hans ärende. -Mijailovic känner sig inte trygg i Sverige och det är av det skälet som han inte vill avtjäna sitt straff här, förklarar Mikael Nilsson. Kriminalvårdens chef Lars Nylén sade nyligen nej till Mijailovics begäran om överflyttning till Serbien med motiveringen att Serbien inte i förväg kan säga hur länge han skulle få sitta i fängelse. I Serbien finns nämligen inte livstidsstraff.

Sverige har tidigare fört över fångar till Serbien men då har det funnits förhandsbesked om vilket straff de kommer att avtjäna.

Mijailovic begärde överflyttning till Serbien i februari 2005. Han är född i Sverige av serbiska föräldrar och är numera enbart serbisk medborgare.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro