ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mikrovideon kan bli nästa Twitter

Elisabeth Braw, Daniel Boman · 31 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Lisa Corneliusson filmar sina outfits och lägger ut på sin blogg.

Lisa Corneliusson filmar sina outfits och lägger ut på sin blogg. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Vad blir nästa Twitter? Kanske mikrovideo. Lisa Corneliusson har tagit sin modeblogg ett steg längre och lägger upp filmer på sina outfits.– Förr var folks första fråga på mobilen alltid ”vad gör du?”, vilket är precis vad Twitter frågar. Numera frågar folk ”var är du?”, säger Alex Halavais, kommunikationsprofessor på Quinnipiac University.

Det kan bli ett genombrott för tjänster som visar mobilanvändaren vilka kompisar som befinner sig i närheten. Till dem hör Brightkite, Loopt och det San Francisco-baserade svenskföretaget Skout. Google har en liknande produkt, Latitude.

En ännu nyare nisch är mikrovideo.– Folk är säkert villiga att spela in 12-sekundersvideor av sig själva, men de är svårare att göra än tweets och svårare att söka i, påpekar Halavais.

Lisa Corneliusson är bloggare på rodeo.net och lägger upp videoklipp på sina klädbyten. För henne är det rörliga formatet ett bättre sätt att utrycka sig än att publicera en bild.– I stället för att visa en bild på dagens outfit filmar jag när jag klär på mig. Det blir intressant när man får ta del av processen och läsa hur jag tänker kring kläderna och vad jag vill kommunicera med dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Elisabeth Braw, Daniel Boman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro